Hana Milak predsjednica GV-a Livno

Nakon četiri neuspješna pokušaja u petom nastavku konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća konačno izabrani i imenovani predsjednica i dopredsjednik gradskog parlamenta, a odmah potom je i na izvanrednoj sjednici usvojena odluka o privremenom financiranju za prvi kvartal tekuće godine u iznosu od 1,7 milijuna maraka.

Nakon tajnog glasovanja sa osvojenih 17 glasova SDP-ova Hana Milak imenovana je za predsjednicu, a s povjerenjem iskazanim od strane 16 vijećnika i dopredsjednik Ivan Penić iz HDZ-a 1990.

Livno je prvi put u svojoj povijesti imenovalo ženu za predsjednicu Vijeća.

“Nas čeka veliki posao. Danas smo na vanrednoj sjednici usvojili privremenu odluku o financiranju, mislim da je to bilo ključno, ali to je samo mali korak u onome što nas čeka”, istaknula je predsjednica Milak.