Bihać

Hamdija Lipovača podnio ostavku

Lipovača je tražio od demonstranata da ne traže ostavke načelnika općina u USK te da se ne organiziraju više protesti u gradovima tog kantona.

Slika

Premijer Unsko-sanskog kantona Hamdija Lipovača je u nedjelju iza ponoći podnio ostavku na vanrednoj sjednici Skupštine, a prihvatili su je svi prisutni zastupnici.

O njegovoj ostavci su se izjasnili i zastupnici koji su je sa 24 glasa za prihvatili. Lipovača je kazao kako "ostavku ne daje huliganima", već građanima, odnosno Skupštini koja ga je i izabrala.

On je također dodao da će obavljati funkciju premijera dok se ne imenuje nova vlada, što bi trebalo uslijediti u narednih 10 dana, odnosno očekuje se da se stranke u Skupštini dogovore o novom mandataru u narednih 10 dana.

Osim toga, Lipovača je tražio od demonstranata da ne traže ostavke načelnika općina u USK te da se ne organiziraju više protesti u gradovima tog kantona. Od prisutnih predstavnika demonstranata je dobio svojevrsnu garanciju da neće biti protesta, odnosno nasilnih demonstracija, ali su oni također istaknuli da je ovo samo jedan ispunjen uvjet od 12, koliko su ih postavili pred tamošnju vlast.

Lipovača je, između ostalog, kazao da će obavljati tu funkciju do izbora nove vlade, jer ne želi pristati na haos.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.