Bihać

Hamdija Lipovača čestitao 9.maj

U povodu 9. maja, Dana pobjede nad fašizmom, Dana Europe, Dana zlatnih ljiljana i dana Logoraša BiH predsjednik KO SDP USK Hamdija Lipovača u ime Kantonalne organizacije SDP BiH USK i svoje lično ime, svim građanima Bosne i Hercegovine i Unsko-sanskog kantona upućuje iskrene čestitke.

Slika

Dan pobjede nad fašizmom 09.maj 1945.godine, dan kada je Njemačka potpisala bezuvjetnu kapitulaciju u Drugom svjetskom ratu, u kojem je živote izgubilo više od 50 milijuna ljudi, jedan je od najznačajnijih praznika u europskom kalendaru.

Devetog maja 1950. godine Schumanovom deklaracijom započelo je i kreiranje onoga što nam je danas svima poznato kao Europska Unija, pa se ovaj dan ujedno obilježava i kao Dan Europe.

Devetog maja, na Dan zlatnih ljiljana dužnu počast odajemo i svim braniteljima Unsko-sanskog kantona, koji su godinama poslije, braneći tokom agresije na BiH (1992. -1995.), ideju antifašizma, svoje živote utkali u temelje slobodne Bosne i Hercegovine.

Devetog maja, svoj dan obilježavaju i Logoraši Bosne i Hercegovine.

Očuvanje antifašističkih vrijednosti, kao temeljnih vrijednosti svakog, pa i našeg društva, očuvanje mira postignutog prije šezdest i devet godina, sjećanje na žrtvu koju su podnijeli nosioci najvećih ratnih priznanja i logoraši iz prošlog rata, ali i borba za demokratsku i evropski orijentiranu Bosnu i Hercegovinu, naša je dužnost.

Sretan Vam 9. maj!

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.