Sarajevo

Hadžić zadovoljan zbog izvršenja obaveza u postupku zamjene vozačkih dozvola

Mi smo kao nadležno ministarstvo već dostavili nacrt osnova za vođenje pregovora na usvajanje Vijeću ministara BiH, dok čekamo da se španska strana očituje o prihvatljivosti teksta sporazuma

Slika

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Damir Hadžić izrazio je zadovoljstvo izvršenjem obaveza Ministarstva komunikacija i prometa BiH u postupku zamjene vozačkih dozvola sa Saveznom Republikom Njemačkom i Republikom Italijom, te otpočinjanjem pregovora u postupku zamjene vozačkih dozvola sa Kraljevinom Španijom. 

Ministar Hadžić je istakno da je proces usaglašavanja Zajedničke deklaracije o namjeri MKPBiH i Federalnog ministarstva za saobraćaj i digitalnu infrastrukturu Savezne Republike Njemačke o postupku zamjene vozačkih dozvola, okončan prihvaćanjem prijedloga teksta Zajedničke deklaracije od strane Vijeća ministara BiH na sjednici održanoj 18. decembra 2013. godine, o čemu je službenim putem informirano Ministarstvo vanjskih poslova BiH i nadležno tijelo u SR Njemačkoj. 

– S obzirom da je planirano potpisivanje Deklaracije na njemačkom, engleskom i tri službena jezika i dva pisma u Bosni i Hercegovini, njemačka strana trenutno provodi redakturu jezičkih varijanti, a mi činimo sve u cilju ubrzanja tehničkog dijela pripreme potpisivanja Dekleracije koje se očekuje u toku narednog mjeseca – rekao je ministar Hadžić.

On je dodao da je i tekst sporazuma između BiH i Republike Italije o uzajamnom priznavanju u oblasti zamjene vozačkih dozvola usaglašen o čemu je MKPBiH informiran krajem juna od italijanske strane, te će dvije države diplomatskim putem (notama) službeno utvrditi usaglašavanje teksta dok će procedura biti službeno okončana ratifikacijom koja je u nadležnosti Ministarstva vanjskih poslova BiH. 

– Otpočeli smo pregovore i o uzajamnom priznavanju i zamjeni vozačkih dozvola sa Kraljevinom Španijom. Mi smo kao nadležno ministarstvo već dostavili nacrt osnova za vođenje pregovora na usvajanje Vijeću ministara BiH, dok čekamo da se španska strana očituje o prihvatljivosti teksta sporazuma – rekao je ministar Hadžić. 

Hadžić je naglasio da Ministarstvo komunikacija i prometa BiH intenzivno radi na rješavanju pitanja koja su od interesa za svakodnevni život naših građana u inozemstvu, te dodao da su u toku i aktivnosti na usaglašavanju tekstova predmetnih sporazuma o priznavanju i zamjeni vozačkih dozvola sa Republikom Turskom, a pokrenute su aktivnosti na zaključivanju sporazuma sa Republikom Albanijom, Republikom Moldavijom, Republikom Makedonijom, Kraljevinom Holandijom i Kraljevinom Danskom, saopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.