Hadžić: Predsjedavajući Doma naroda nije dozvolio da se raspravlja o protestima rudara

Na nastavku 14. sjednice Doma naroda Parlamenta Federacije BiH delegat Socijaldemokratske partije BiH Dževad Hadžić, zatražio je od rukovodstva Doma naroda da se taj Dom odredi prema današnjim protestima rudara ispred zgrade Vlade Federacije BiH.

Međutim, predsjedavajući federalnog Doma naroda Tomislav Martinović je odbio Hadžićev prijedlog.

„Na početku sjednice zatražio sam da se Dom naroda očituje o današnjoj situaciji i protestu rudara ispred zgrade Vlade FBiH, međutim, predsjedavajući Doma mi je oduzeo riječ, uz opravdanje da Dom naroda ne treba danas da raspravlja o tome.

Moja intencija je bila da predložim tri zaključka. U prvom sam mislio tražiti da delegati  Doma naroda daju punu podršku današnjim protestima rudara. U drugom zaključku bi zatražio da se u Domu naroda pod hitno raspravlja o stanju u rudnicima u Federaciji BiH.

Na kraju, u trećem zaključku sam tražio hitnu raspravu o reorganizaciji rudnika unutar koncerna Elektroprivrede BiH, jer je očigledno da nešto ne štima“, naveo je Hadžić i dodao kako SDP BiH neće odustati od borbe za rudare i njihova prava širom Federacije BiH.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.