Habota: Ujedinimo mlade generacije i njihovu energiju sa iskustvom starijih

Direkcija za europske integracije danas svečano obilježava Dan Europe, pod motom ‘Ujedinjeni kroz generacije’, okupivši učenike osnovnih škola, te članove “Udruženja Colibri” i “Centra za zdravo starenje Novo Sarajevo”.

Susretu se obratila direktorica Direkcije za europske integracije Elvira Habota koja je kazala kako se radi o bitnom danu za Bosnu i Hercegovinu, jer prvi put dočekuje ovaj praznik nakon što je dobila zeleno svjetlo od Eurospke unije na putu ka članstvu.

Dan Europe i cijela europska sedmica već se tradicionalno obilježava kako u zemljama članicama tako i u zemljama kandidatkinjama.

Ove godine, cilj organizatora, pojasnila je Habota bio je da se događaj organizira zajedno s mladm i nešto starijim generacijama.

Bez obzira što svaka generacija nosi različitu perspektivu i prioritete, dijelimo zajedničke vrijednosti, a to su europske vrijednosti”, naglasila je.

Moto događaja – “Ujedinjeni kroz generacije”

U okviru ovog slogana cilj je bio da ujedinimo mladu generaciju sa svojim idejama i energijom sa starijom generacijom i njihovim iskustvom i mudrosti”, kaže Habota, dodavši kako je cilj doprinos kreiranju i stvaranju inkluzivnijeg društva.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.