Habota: Posao tek slijedi

Zeleno svjetlo za otvaranje pregovora BiH sa EU je do sada najsnažnija poruka o napretku BiH, a ona sa sobom nosi talas optimizma za građane, institucije, vlasti i cijelo društvo, istakla je direktorica Direkcije za evropske integracije Elvira Habota.

Ona je navela da je odluka rezultat rada i dobro iskorištenog geopolitičkog momenta.

“Ova odluka će pozitivno utjecati na razvoj naše ekonomije i reforme, ali za BiH vlasti i institucije posao tek slijedi”, dodala je Habota.

Prema njenim riječima, zadatak neće biti lagan, jer suština pregovora je preuzimanje i provođenje velikog broja propisa EU.

“Institucije na tehničkom nivou imaju iskustva i znanja, a već neko vrijeme se intenzivno i pripremamo tako da ćemo znati odgovoriti na sve zadatke koji slijede”, dodala je Habota.

Najveća odgovornost će, kako je navela, i dalje biti na politici jer za daljnji napredak je ključno usvajanje novih evropskih zakona i drugih propisa, saopćeno je iz Direkcije za evropske integracije.

“Pred nama je put koji se sastoji od nekoliko faza i koji prate brojne procedure, ali brzina kojom ćemo ih prolaziti zavisi, prije svega, od nas i toga koliko će vlasti BiH brzo raditi svoj dio posla”, dodala je ona.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.