Saopštenje SDP BiH Gornji Vakuf

Laži i obmane načelnika Čauševića

Saopštenje OO SDP BiH Gornji Vakuf-Uskoplje povodom navoda iznesenih od strane načelnika općine Gornji Vakuf – Uskoplje Seada Čauševića-Čakija u emisiji FTV Federacija plus.

Povodom navoda od strane načelnika Čauševića u emisiji Federacija plus, gdje je izneseno niz neistina i obmana, što prestavlja uvredu za inteligenciju običnog čovjeka, ovim saopštenjem OO SDP BiH Gornji Vakuf-Uskoplje iznosi samo dio neistina izrečenih od strane načelnika Čauševića u pomenutoj emisiji. Ništa naručito, a kamoli tačno, nije rekao načelnik Čaušević , kada je na pitanje novinarke o realizovanim investicijama u proizvodne kapacitete (domaći i strani investitori) na teritoriji naše općine.

Naime, opće je poznato da su sve aktivne firme u industrijskoj zoni „Batuški lug“ izgrađene i pokrenuta proizvodnja u istim, puno prije njegovih mandata. Cjelokupnu komunalnu i drugu infrastrukturu ti privredni subjekti su izgradili vlastitim sredstvima. Jedina istina je, da dio industrijske zone koju je izgradila vladajuća struktura naše općine, predstavlja pustahiju koja služi kao okupljalište driftera, konzumenata droge i prikladan vrtuljak za zaljubljene parove. Pitamo načelnika gdje je zapelo sa najavljenim silnim ulagačima, koje obećaše u predhodnim predizbornim kampanjam, on i njegova družina iz SDA, obećali su izgradnju tvornice za proizvodnju pomfrita, preradu mlijeka u prahu, tvornicu namještaja, prizvodnju košnica za pčele, pogoni tekstilne industrije itd.

Tužna je spoznaja da se u pomenuti projekat skršilo više od 1.500.000,00 KM narodnih para. Posebno je zanimljivo, da se kao izvođači na svim poslovima koje finasira „graditelj načelnik“, normalno narodnim parama, pojavljuju isti izvođači radova – vjerovatno slučajno. Načelnik Čaušević je pokazao posebno raskošno poznavanje historije op

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.