Grbić: Salkić i Hurtić su definitivno pokazali svoje pravo lice, sretno vam bilo!

Poslanik u Narodnoj skupštini RS Saša Grbić (SDP BiH) oglasio se sinoć na Faceboku povodom istupanja Ramiza Salkića i Amira Hurtića iz kluba Pokreta za državu.

Njegov status prenosimo u cjelosti:

Salkić i Hurtić su definitivno pokazali svoje pravo lice, sretno vam bilo!

Iako sam mjesecima insistirao da se Ramiz Salkić izbaci iz kluba Pokreta za državu, zbog iznošenja stavova mimo kluba, nisam za to imao podršku kolega.

Danas smatram da je dobro ispalo i da su ova dvojica, jedan u SDA, a drugi do jučerašnji SDA-ovac, zapravo svojim postupkom i izjavama potvrdili svoje pravo lice.

Iako u SDA-u postoje sjajni ljudi koji istinski vole svoju zemlju i sve njene ljude, očigledno su glasniji oni koji vole BiH i sve ljude samo dok su na vlasti. U opoziciji ste i dugo ćete ostati tamo, pomirite se sa tim!

Od početka Pokret za državu je zamišljen kao BiH reprezentacija, a nikako bošnjačka, srpska ili hrvatska reprezentacija, ali to očigledno ovakvima smeta.

Drago mi je da su upravo ovakvi SDA-ovci uništili Pokret za državu i pokazali da u njihovoj viziji BiH nema mjesta za nikoga ko voli BiH, sem za Bošnjake u SDA i oko SDA.

Naravno, sramotna je laž sve što navode kao razloge za napuštanje kluba, a zapravo jedna je istina, ne može više proći vaša SDA matrica na kojoj jašete već 27 godina. Vas je davno pročitala nana Fata iz Konjević polja i rekla sve o vama!

Naravno da su održavane sjednice kluba na koje niste dolazili, naravno da su rjetke sjednice Skupštine na kojima ste ostajali do kraja, prava je istina da niste u stanju ni da ispoštujte sjednice Skupštine pa ni one koji su glasali za vas, ali to neka ide vama na obraz.

SDP BiH nastavlja sa tri poslanika i poslaničkom grupom svoj rad u Narodnoj Skupštini, a ovo je definitivno kraj svake moguće saradnje sa SDA i njihovom satelitima u Republici Srpskoj.

Gospodo, vaša Bosna i Hercegovina i moja Bosna i Hercegovina nisu iste, moja je od Jadrana do Save, od Drine do Une sa svim njenim ljudima, a vaša je podjeljena, posvađana, u torovima, ista onakva kakvu je žele oni, od kojih je vi kao štiite.

Gospodo smrt fašizmu, sloboda narodu i našoj domovini, bez lažnih patriota i lažnih predstavnika nacionalnih plemena – poručio je Grbić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.