Masovno zapošljavanje bez konkursa u UKC Tuzla i druge kantonalne ustanove

Gradsko vijeće SDP Tuzla i gradonačelnik Imamović pokrenuli pitanje političke odgovornosti

SDP Tuzle,  gradski vijećnici  SDP-a i gradonačelnik Imamović, ogorčeni su zbog masovnog zapošljavanja bez konkursa,   u UKC Tuzla i druge kantonalne ustanove.

Ovo pitanje, vijećnici SDP-a Tuzle, već su  pokrenuli na nedavnoj sjednici Gradskog vijeća. I na narednoj sjednici SDP će nastaviti ovu raspravu. Za masovno zapošljavanje bez konkursa u  zdravstvu TK, SDP pravno i politički najodgovornijim smatra SBB ministra zdravstva, Bahrudina Batu Hadžiefendića, direktora UKC-a Nešata Hotića i premijera TK Begu Gutića. Političku odgovornost za ovaj cirkus, svakako ne mogu izbjeći predsjednici KO SDA i SBB-a, Kukić i Hadžimehmedović.

SDP se neće miješati u rad neovisnih organa pravosuđa i govoriti im šta treba da rade i neće, kao što je to učinio svojim saopštenjem DF, prešućivati ime najodgovornije osobe za zdravstvo tj. ministra zdravstva TK. SDP se pita, da li DF prešućuje ime ministra zdravstva iz razloga što brat visokog funkcionera DF-a, Damira Bećirovića, radi kao šef pravne službe farmaceutske kuće iz koje dolazi  ministar zdravstva TK, možda i zato da ova farmaceutska kuća što prije naplati višemilionsko potraživanje od UKC-a Tuzla. Zato mnogi misle da su braća Bećirović insistirala da DF isturi protivkandidata Imamoviću, kako bi Imamović izgubio glasove dijela lijevo orijentiranih birača, a sve u korist SBB-ovog kandidata za gradonačelnika Tuzle, sadašnjeg ministra zdravstva TK.

SDP Tuzle želi da vjeruje da Željko Komšić i većina članstva DF-a, nisu upoznati sa tijesnim interesnim vezama braće Bećirović, sa farmaceutskim lobijem iz kojeg dolazi aktuelni SBB ministar zdravstva.

Danas, kad se suočavamo sa najvećim problemom našeg društva, velikom nezaposlenošću, jedini legalan i pošten način je zapošljavanje putem konkursa i to odabirom kandidata sa najviše bodova. Tako radi Gradska uprava Tuzle, što je lako provjeriti u Agenciji za državnu službu FBiH.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.