Mostar

Gradski odbor SDP BiH Mostar poziva HDZ i SDA da javnost obavijeste o stvarnom sadržaju jučerašnjeg sastanka

Budući da nema mnogo vremena do raspisivanja izbora do kada se mora riješiti pitanje Statuta Grada Mostara da bi se i u našem gradu konačno birala lokalna vlast, SDA i HDZ prije svega duguju javnosti detalje dogovora koji se odnose na promjene Statuta i buduće ustrojstvo Grada

Slika

Dobro je da su ove dvije stranke konačno shvatile da dijele punu odgovornost za stanje u Mostaru. S druge strane, nije dobro to što nakon jučerašnjeg sastanka građanima i dalje nije jasno da li je zajednički stav ove dvije stranke da Mostar treba podijeliti ili jačati jedinstvo grada koje je narušeno upravo političkim prepucavanjem SDA i HDZ.

Budući da nema mnogo vremena do raspisivanja izbora do kada se mora riješiti pitanje Statuta Grada Mostara da bi se i u našem gradu konačno birala lokalna vlast, SDA i HDZ prije svega duguju javnosti detalje dogovora koji se odnose na promjene Statuta i buduće ustrojstvo Grada.

Svi dosadašnji politički dogovori HDZ i SDA o uređenju grada su završavali dogovorom o raspodjeli preostalih javnih dobara i zemljišta u Gradu Mostaru u interesu pojedinaca iz njihovih redova, stoga ostaje pitanje da li je tema sastanka u smislu implementacije presude suda bila samo paravan za javnost iza koje se krije opet neki dogovor u privatnom interesu. 

Pozdravljamo činjenicu da su ove dvije stranke govoreći o ekonomskim problemima u Mostaru prihvatile poruku Konvencije SDP BiH da se političari i političke stranke trebaju uozbiljiti i međusobno se takmičiti u konkretnim rezultatima, u tome ko će uraditi više i bolje. Ipak, taj segment razgovora koji je prezentiran javnosti ne smije biti paravan iza koga će se sakriti odgovor na pitanje svih pitanja: da li se SDA i HDZ zajednički zalažu za jedinstveni Mostar ili su i druge opcije u igri.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.