GO SDP BiH Mostar

Gradski odbor SDP BiH Mostar pozdravlja saopćenje komunalnih radnika

Gradski odbor SDP BiH Mostar pozdravlja saopćenje komunalnih radnika i očekujemo da se isti javno oglase o višegodišnjem komunalnom lopovluku vladajućih političara, što ima za rezultat da smo danas svi zajedno životno ugroženi.

Činjenica da se sva javna komunalna poduzeća nalaze u stečaju govori u prilog koliko je važno da se komunalni radnici oglase i iznesu sva poznata saznanje o lopovluku u njihovim poduzećima. Raskrinkavanjem odgovornih za postojeće katastrofalno stanje zasigurno bi rezultiralo boljim uslovima za rad radnika, a samim tim i boljim okolišnim uslovima za život građana.

Na žalost svjedoci smo da milioni maraka javnog novca građana, kojima već deceniju upravlja lopovska politika, danas ne završava u pristojnim platama komunalnih radnika, niti u savremenoj deponiji, već u njihovim privatnim džepovima i tome se mora stati u kraj.

Građani moraju biti svjesni da je borba protiv deponije Uborak, borba za svakog komunalnog radnika, njegov dostojanstven rad, ali i borba protiv kriminalne političke hobotnice koja neće i ne smije biti zaustavljena, sve dok odgovorni ne prestanu ugrožavati zdravlje naše djece.

Još se jednom pitamo zašto politička zapošljavanja, sponzorisani dužnici, trgovanje nelegalnim otpadom na štetu zdravlja i sva ostale pobrojana krivična dijela  još uvijek nisu predmet Tužilaštva?

GO SDP Mostar smatra da ovo nije pitanje politike, nego zdravlja i života građana, te da je zajednički nastup svih društveno odgovornih aktera protiv lopovske politike prvi korak ka iznalaženju rješenja za katastrofalnu komunalnu situaciju u kojoj se nalazi Mostar.

Želimo vjerovati kako se otvorenim javnim pozivom sa jasnom specifikacijom u smislu zaštite radničkih prava, može doći do strateškog partnera, koji će zajedno sa našim radnicima, komunalni novac iskoristiti na efikasan i transparentan način u smislu modernizacije rada, većih plata radnika i savremenog upravljanja otpadom koji neće kontaminirati okruženje i trovati građane.

 

GO SDP BiH Mostar

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.