Gradska uprava čeka da građani sami asfaltiraju ulice

Iako u januaru podnio inicijativu kojom sam inisistirao da se što brže izvrši sanaciju ulice Križ, odnosno sanacija udarnih rupa u ovoj ulici, to da danas nije urađeno. Odgovor koji mi je tada nadležna služba Gradske uprave dostavila je da će ulica u sklopu redovnog proljetnog popravljanja cesta biti obuhvaćena.

Danas su me mještani ovog naselja obavijestili da više ne mogu čekati Gradsku upravu i sami su pristupili izvođenju radova u svojoj ulici, te su mi poslali dio fotografija današnjih radova. Ova ulica je jedna od najgorih u Visokom i takva je slika godinama zapuštane infrastrukture u našem Gradu.

Ne može biti nikakvih odlaganja u ovakvim hitnim i udranim popravkama jer će to praviti ogromnu štetu, ne samo građanima nego i Gradskoj upravi. Za svaku štetu na svojim vozilima koja nastane zbog ovakvih cesta, građani imaju pravo da traže obeštećenje od Gradske uprave. Za ovakva oštećenja cesta se ne može čekati redovno održavnje, nego se mora djelovati interventno kako bi rupe, a time i opasnost za građane, bile sanirane u roku od 48 sati.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.