Bihać

Gradska organizacija SDP BiH Bihać je spremna za predstojeće Izbore

Socijaldemokratska partija na predstojećim Lokalnim izborima izlazi u skoro stotinu općina u svim dijelovima Bosne i Hercegovine, te još jednom dokazujemo da smo najjača bh. multietnička partija, što jasno daje do znanja opredjeljenost SDP BiH i naših kandidata za izgradnju i napredak svih lokalnih zajednica u BiH.

Na listama SDP BiH, u skladu sa opredjeljenjem partijskih organa, zastupljeno je više od 40 posto mladih i 40 posto žena, čime je SDP ponovo podigao demokratske standarde u bh. političkom životu.

Mi u Gradskoj organizaciji SDP BiH Bihać izabrali smo kandidate koji su spremni uhvatiti se u koštac sa lošom političkom, ekonomskom i društvenom situacijom u Gradu, jer znamo kako i uvjereni smo da se može zaustaviti negativan trend i urbicid Grada. Našu listu čini 35 kandidata i sa ponosom možemo reći da imamo na listi 15 mladih, 14 žena i jednog Roma. Takođe, prilikom sastavljanja liste ispoštovana je teritorijalna zastupljenost kao važan kriterij. Na listi su ljudi raznih profila: radnici, boračka populacija, studenti, poljoprivrednici, penzioneri i više od pola liste su visoko-obrazovane osobe.

Naš kandidat za Gradonačelnika Bihaća dr. Hajrudin Havić kroz dugogodišnju praksu ljekara, te vijećnika Gradskog vijeća veoma dobro poznaje probleme funkcionisanja Grada i građana, a kroz dosadašnji rad pokazao je spremnost da pomogne, te kroz rukovodeće funkcije dokazao da zna kako mijenjati načine razmišljanja onih koji treba da rješavaju probleme.

Svjesni smo da je pred nama još jedna teška i prljava politička kampanja, ali kao predsjednica Gradske organizacije mogu obećati da SDP BiH na području Bihaća tako neće djelovati. Mi nemamo namjeru raditi negativnu kampanju protiv bilo kojeg registrovanog subjekta na predstojećim izborima jer poštujemo naše političke protivnike i ljude koji za njih glasaju.

Ovom prilikom želim pozvati sve naše sugrađane da provjere da li se nalaze na biračkim spiskovima, naše sugrađane u dijaspori da se registruju za glasanje izvan BiH, a naš glavni cilj je da se do zaključenje konačnog biračkog spiska riješi nelogičnost o neproporcionalnom broju registrovanih glasača u odnosu na rezultate popisa, koja se pojavljuje u više od 70% općina u BiH.

Pokazali smo da znamo voditi Grad u pozitivnom trendu, a od oktobra ćemo zajedno sa građanima nastaviti tamo gdje smo stali.

Čestitamo svim političkim subjektima i kandidatima koji su se prihvatili kandidature jer samo zajedničkim snagama svih nas, Bišćani mogu vratiti Bihać na mjesto koje mu i pripada.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.