Sarajevo

Gradonačelnik upriličio prijem za nosioce Partizanske spomenice 1941.

Gradonačelnik Sarajeva, prof.dr. Ivo Komšić, primio je danas nosioce Partizanske spomenice 1941. povodom obilježavanja 9. maja, Dana Evrope i 70. godišnjice pobjede nad fašizmom.

Gradonačelnik Komšić podsjetio je da je Grad Sarajevo jedna od rijetkih, ustvari, jedina državna institucija, koja pored Delegacije EU u BiH, obilježava ovaj značajan datum.

„Tim povodom Grad Sarajevo organizira Svečani koncert Sarajevske filharmonije u Vijećnici koji će se održati sutra, 9. maja u 20 sati, a prenosit će ga BHT1“, kazao je Komšić.

Prema riječima gradonačelnika Komšića obaveza svih nas je da uradimo sve što je u našoj mogućnosti da istina i historijske činjenice o pobjedi nad fašizmom 1941.-1945. ostanu u pamćenju generacija koje dolaze.

Ibrahim Čomić, predsjednik Saveza antifašista NOR-a Kantona Sarajevo kazao je da u Kantonu Sarajevo ima 360 boraca NOR-a i 18 nosilaca spomenica. „Većina nosilaca Partizanske spomenice 1941. žali za idealima za koje su se oni borili i koje su stvorili. Danas, veliki broj njih je u teškoj materijalnoj situaciji. Prisiljeni su da se obraćaju Crvenom krstu i tetki Zilhi“, istakao je Čomić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.