Povodom ulaska u Kuću slavnih Međunarodnog košarkaškog saveza-FIBA

Gradonačelnik Tuzle upriličio prijem za Raziju Mujanović

Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, u nedjelju je upriličio je prijem u Gradskoj upravi, za košarkašicu Raziju Mujanović, novu članicu Kuće slavnih Međunarodnog košarkaškog saveza-FIBA u generaciji 2017. godine.

“Danas smo ugostili najbolju košarkašicu BiH i Evrope svih vremena i, ako ne najbolju, onda jednu od najboljih košarkašica svijeta svih vremena. Ja bih rekao, najbolju na planeti. U velikoj grupi najvećih mogućih košarkaških imena, usla je ove godine u Kuću slavnih kao jedina žena, dakle nema bolje košarkašice na svijetu. Naša je sreća da je njen košarkaški put počeo ovdje u Tuzli. Sjetimo se evropske krune naših košarkašica Jedinstva, predvođenih Razijom Mujanović, velikog posla koji je sa tom ekipom, napravio veliki trener ženske košarke Mihajlo Mišo Vuković.

I onda se sjetimo nekog zlatnog doba, kada smo bili prvaci Evrope. Ko je sada u tako važnom sportu prvak Evrope ili sličnom nekom sportu? Veliko je životno djelo Razije Mujanović, ući u Kuću slavnih, ući u istoriju. Sada je Razija Mujanović istorijska ličnost. Naša najbolja košarkašica svih vremena je najbolja evropska košarkašica, najbolja svjetska košarkašica. Sve je ovo vrlo impresivno i velika čast za BiH i posebno za građane Tuzle. Ja izražavam zahvalnost i duboko poštovanje prema gospođi Raziji Razi Mujanović, izjavio je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Protekle sedmice upriličena je i službena ceremonija primanja u FIBA-inu Kuću slave, koja se nalazi u sjedištu FIBA-e u Ženevi.

“Meni je posebno drago da sam ponovo u Tuzli, sa mojima, jer ovdje sam počela i ovdje je najljepše. Biti među velikanima, učinilo me presretnom što sam se izborila za ulazak u Kuću slavnih i pogotovu što je bila jako velika konkurencija. Bila sam jedina žena među muškarcima i među tim velikanima”, izjavila je Razija Mujanović.

Jedna od najvećih sportistkinja koju je BiH ikada imala, Razija Mujanović osvojila je četiri evropska klupska naslova, te isto toliko puta proglašavana najboljom košarkašicom Evrope. Kao članica tuzlanskog Jedinstva Aida, prvi naslov prvaka Evrope osvojila je 1989. godine, da bi ovaj uspjeh ponovila 1992., kao članica košarkaškog kluba iz Španije Dorna Godella, a 1994. i 1995. godine s italijanskim klubom Pool Comense. S reprezentacijom Jugoslavije osvojila je srebrnu olimpijsku medalju 1988. godine, a dvije godine kasnije na Svjetskom prvenstvu okitila se istom medaljom. Na Mediteranskim igrama 1993. godine osvojila je zlato u dresu bh. reprezentacije.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.