Gradonačelnik Tuzle primio jiu-jitsu borca Mirzu Karača

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović primio je danas tuzlanskog sportistu Mirzu Karača, koji se na europskoj sceni takmičio u više borilačkih disciplina, poput K1, Low kick i MMA, te brazilskoj jiu jitsi.

Ovaj tuzlanski sportista tokom karijere osvojio je nekoliko medalja na međunarodnim turnirima, uključujući bronzanu na Evropskom prvenstvu u Lisabonu 2016. godine, u kategorija do 100,5 kg.

Tokom današnjeg susreta Karač je gradonačelniku Imamoviću predstavio dosadašnja postignuća i brojna osvojena priznanja.

– Za mene su nauspješnije godine bile 2013. i 2014. godina, u kojoj sam, za svega šest mjeseci takmičenja na internacionalnoj sceni na svjetskoj rang ljestvici bio 4. u kategoriji do 100 kg. Ispred mene su se nalazili Brazilac i dva Amerikanca, a od Europljana sam bio prvi na rang listi. Žao mi je što tih godina nisam mogao biti prijavljen za sportistu godine TK. Moji rezultati na nekim od najvećih svjetskih turnira stavili su Tuzlu na internacionalnu mapu ovog sporta, koji je u ekspanziji u cijelom svijetu – rekao je Karač tokom prijema.

Gradonačelnik Imamović čestitao mu je na rezultatima te poželio uspjeh na predstojećim takmičenjima.

– Tuzla je dobila još jednog sportistu, koji u zadnje vrijeme bilježi zapažene rezultate na međunarodnoj sceni u rijetkom sportu, a to je brazilska jiu jitsa. Uz to što je uspješan sportista, Mirza je na ovaj način i promotor Tuzle, jer je sve medalje donio u svoju rodni grad. Smatram da je dobro da se što više mladih ljudi bavi sportom. Borilačkim sportovima treba da se bave na sportskim borilištima, a ne na ulici – izjavio je, između ostalog, gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.