Jasmin Imamović

Gradonačelnik Tuzle obišao proizvodne prostorije ”Elektro Agenta”

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović obišao je proizvodne prostorije firme ”Elektro Agent” u čijim pogonima 60 uposlenika proizvodi 700 različitih proizvoda.

Preduzeće se bavi proizvodnjom građevinskog materijala, poljoprivrednih i kovanih alata, podnih i stepenastih rešetaka, baglama i reza.

– Kada sam spoznao šta mi sve uvozimo i o koliko lošem kvalitetu je riječ, odlučio sam da to promijeniti, jer mi to sve sami možemo proizvesti, po puno nižim cijenama i mnogo kvalitetnije. Imamo radnike, inžinjere, znamo i hoćemo raditi – kazao je vlasnik preduzeća ”Elektro Agent” d.o.o. Ibrahim Ibrahimagić.

Tokom obilaska pogona ove firme, i u razgovoru s radnicima, gradonačelnik Imamović je konstatovao da je riječ o proizvodima evropskog standarda i kvaliteta, sa značajnim ulaganjima finansijskih sredstava u gradnju novih proizvodnih hala, o korištenju savremene tehnologije i nabavci najnovije opreme, što zaposlenicima donosi veoma dobre uvjete rada.

– Ovo preduzeće je pokazatelj da mi u BiH možemo proizvesti metalne nosače, razne profile, poljoprivredni alat, obični roštilj, poklopac za šaht, običnu baglamu, lopatu, drške za alate. Zašto to moramo uvoziti iz drugih zemalja, kad i sami možemo napraviti kvalitetniji i jeftiniji proizvod. Grad Tuzla će nastaviti s provođenjem mjera za podršku poduzetništvu kako bi uvjeti za sve postojeće i buduće investitore bili privlačniji, a sve u cilju zadržavanja postojećih i otvaranja novih radnih mjesta – naglasio je Imamović.

Razlog posjete ”Elektro-Agentu” d.o.o. je poboljšati konkurentnost proizvodima lokalnih firmi i preduzeća koje nisu u fokusu interesovanja, a posjeduju razvojne kapacitete i kreiraju nova radna mjesta, saopćeno je iz Grada Tuzle.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.