Osmijeh koji nema cijenu

Gradonačelnik Tuzle na druženju s djecom s posebnim potrebama

Tradicionalno prvomajsko druženje gradonačelnika Tuzle Jasmina Imamovića s djecom s posebnim potrebama i štićenicima Doma za djecu bez roditeljskog staranja danas je upriličeno u kompleksu Panonskih jezera u ovom gradu.

Bila je ovo prilika da prvi čovjek Tuzle uz prigodan doručak, piće i muziku provede ugodno vrijeme s 300 pripadnika jedne od najranjivijih kategorija u ovom gradu, a kojima je podrška lokalne zajednice od izuzetno velikog značaja.

“Danas su ovo najvažniji gosti kompleksa Panonskih jezera, ali i najvažniji moji gosti. Svi govore o uključivanju ove djece u društvene tokove, ali ja ne vidim konkretne radnje. Ova organizacija vrijedi osmijeha koji vidimo na njihovim licima. To nema cijenu”, rekao je Imamović koji djecu s posebnim potrebama i štićenike Doma za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli obilazi i u vrijeme novogodišnjih praznika, kada im uručuje i prigodne poklone.

Prvomajsko druženje gradonačelnika Tuzle i djece s posebnim potrebama organizira se već 17 godina.

“Nadam se da će neko nastaviti slijediti ovaj moj primjer. Kolegama i ljudima u vlasti kažem da pogledaju ovo. Sevap je ovo veliki”, naglasio je Imamović.

Današnjem druženju u Tuzli skupa sa svojim sinom Damirom prisustvovala je i Sajda Arnautović, predsjednica Udruženja majki hendikepirane djece Tuzlanskog kantona.

Kako nam je kazala današnji divni trenuci od velikog su značaja kako za djecu s posebnim potrebama, tako i za njihove roditelje.

“Posebno sam sretna jer se prvomajsko druženje dešava na rođendan moga Damira. On danas ovdje ima priliku proslaviti svoj dan rođenja, a poslijepodne će to uraditi s bratom, sestrom i našom rodbinom”, istakla je Arnautović.

Tokom našeg razgovora ona je istakla i da se Damir susreće s intelektualnim teškoćama, posljedično oštećenju modane kore prilikom rođenja.

“On danas puni 42 godine, a nalazi se u mentalnom razvoju dvogodišnje bebe. Ne govori i ne hoda, a s njegovog lica ja ‘čitam’ radost, bol, tugu i sve ostalo”, dodala je Arnautović.

Današnje druženje dodatno su obogatili i članovi tuzlanskog orkestra Balsika koji su priredili prigodan program za učesnike prvomajske zabave.

klix.ba

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.