Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović uputio otvoreno pismo podrške rudarima

Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, upućuje otvoreno pismo podrške rudnicima uglja i rudarima.

“Elektroprivreda BiH i njen osnivač Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, očigledno su odlučili, svoje višedecenijsko propuštanje naplatiti preko leđa rudara koji ne mogu biti odgovorni za propuste Vlade Federacije i Elektroprivrede BiH.

Rudari nisu krivi zbog višegodišnjeg neulaganja u bolje opremanje rudnika od strane Elektroprivrede BiH i Vlade FBiH. Iako je Rudnik „Kreka“ najveći rudnik u BiH, iako proizvodi ekološki najprihvatljiviji ugalj, Elektroprivreda BiH i Vlada Federacije BiH, najmanje su ulagali u opremanje baš ovog rudnika.

Sada, bez adekvatne opreme, bez „alata“, rudari neopremljenog rudnika ne mogu proizvesti dovoljne količine uglja, a Elektroprivreda im nudi plaćanje po toni iskopanog uglja. Pred naše rudare se postavljaju nemogući uslovi. Dakle, rudarima nije obezbjeđena oprema, a od njih se traže rezultati kao da imaju najsavremeniju opremu. To je od strane poslodavca i Vlade Federacije BiH licemjerno i usmjereno na svaljivanje dugogodišnjih strateških grešaka Elektroprivrede i Vlade Federacije, na rudare koji i bez toga imaju mala primanja.

Dajem podršku rudnicima uglja i svim rudarima Federacije BiH i njihovim sindikatima, te posebno rudarima i sindikatu Rudnika Kreka. Apelujem na Vladu Federacije BiH i menadžment Elektroprivrede BiH da uspostave najozbiljniji socijalni dijalog.

Pri tome molim da se na rudarsko pitanje uputi i svjetlost istine iz ugla rudara, koji nemaju mnogo i ne traže mnogo. Ovo je važno zbog stabilnosti privrede i stabilnosti Bosne i Hercegovine”, navodi se u pismu.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.