Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović se susreo sa ambasadoricom SAD-a u BiH Maureen Cormack

Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, susreo se, danas u gradskoj upravi, sa ambasadoricom Sjedinjenih Američkih Država u BiH, Nj. E. Maureen Cormack.

Tokom sastanka Ambasadorica i gradonačelnik razgovarali su o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH i Tuzli. Govorilo se o razvojnim pravcima i nastojanjima Gradske uprave za povećanjem broja radnih mjesta, u cilju stvaranja uslova za nove investicije, te problematici aerozagađenja, projektima i inicijativama Grada Tuzla na smanjenju zagađenja zraka na području grada Tuzla.

Gradonačelnik Imamović izrazio je zadovoljstvo današnjim sastankom, te iskazao zahvalnost za svu dosadašnju pomoć koju su SAD pružile građanima Bosne i Hercegovine i Tuzle. Nakon susreta u gradskoj upravi delegacija je posjetila kompleks slanih Panonskih jezera.