Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović najavio da Tuzla dobija ‘suhu luku’

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović u intervju za RTV TK otkrio je da Tuzla uskoro dobija ‘suhu luku’. Prema njegovim riječima, Tuzla će postati centar tzv. ‘brodarstva na suhome’.

˝Sada svi idu u luku u Rijeci (Hrvatska) i šleperi čekaju da se njihovi kontejneri ocarine i dalje ih voze širom kontinenta. Ovoga puta kontejner se ne bi otvarao u Rijeci, nego u Tuzli. I ovdje onda dolazi onaj ko će ga pretovariti na svoj šleper. Tuzlanske firme, firme iz Sarajeva i dr., neće više morati ići po kontejner u Rijeku nego u Tuzlu, što im je mnogo isplativije.

Dosta ozbiljnih ljudi je uložilo svoj trud kako bi se to desilo baš u Tuzli. Trenutno postoji samo jedna ‘suha luka’ na prostoru bivše Jugoslavije, u Beogradu. Zamislite koje će nam se tu prilike sada otvoriti i stvoriti kada mi postanemo ‘suha luka’. Izgradnjom  ‘Y’ cestovnog kraka Brčko-Orašje-Tuzla-Žepče, Tuzla postaje centar i tek tada ide pravi razvoj Tuzle˝, kazao je Imamović.

Njegov san i cilj je da Tuzla bude najljepši i za građane najudobniji grad za život u Bosni i Hercegovini. Neće svanuti grad da su svi problemi u gradu riješeni. Ali mi idemo prema tom cilju. Ljestvicu smo visoko podigli. Naša strategija razvoja je uključenost građana, kvalitet života i  održivi ekonomski razvoj˝, istakao je gradonačelnik Tuzle.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.