Gradonačelnik se susreo sa ambasadoricom Republike Bugarske u Bosni i Hercegovini

Gradonačelnik Jasmin Imamović primio je u jučer, u Gradskoj upravi Tuzle, ambasadoricu Republike Bugarske u Bosni i Hercegovini NJ.E. Avgustinu Cvetkovu-Karabaševu i Petra Petrova Boyanova, zamjenika šefa Misije. Tokom današnjeg susreta razgovaralo se o mogućnostima unaprjeđenja ekonomske i kulturne saradnje između Tuzle i Republike Bugarske.

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović je izjavio da mu je velika čast što može, u ime svih građana Tuzle, ugostiti ambasadoricu prijateljske Republike Bugarske, prve države koja je priznala Bosnu i Hercegovinu. Gradonačelnik se zahvalio na pomoći, ukazanoj nakon prirodne nesreće 2014. godine, te podršci koju Vlada i narod prijateljske Bugarske pružaju Tuzli i Bosni i Hercegovini na putu euroatlantskih integracija, odnosno punopravnom članstvu BiH u NATO-u i Evropskoj uniji.

Ambasadorica Republike Bugarske u Bosni i Hercegovini NJ.E. Avgustina Cvetkova-Karabaševa istakla je da se saradnja sa Tuzlom zasniva na konkretnim projektima, koji su do sada veoma uspješno realizovani na obostrano zadovoljstvo. Prema riječima ambasadorice Republika Bugarska i BiH održavaju veoma dobre međunarodne odnose, koje je moguće dodatno unaprijediti konkretnim projektima.

Na sastanku je dogovoren nastavak postojeće saradnje, povećanje obima kulturne razmjene, kao i proširenje saradnje na ekonomski sektor, posebno na oblast visokih tehnologija, ali i na druge grane privrede. Nakon sastanka u Gradskoj upravi, gradonačelnik Imamović i ambasadorica Avgustina Cvetkova-Karabaševa posjetili su Međunarodnu galeriju portreta Tuzla, te dogovorili organizaciju izložbe bugarskih likovnih umjetnika, koja će se održati u junu ove godine u Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.