Sarajevo

Gradonačelnik Komšić u Vijećnici pozdravio učesnike 54. Sarajevskih dana poezije

Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić pozdravio je danas, na ceremoniji svečanog otvaranja, učesnike 54. Sarajevskih dana poezije, manifestacije od značaja za Grad Sarajevo.

Ovaj međunarodni događaj u organizaciji Društva pisaca Bosne i Hercegovine održava se od 27. do 31. oktobra, kada će biti zatvoren dodjelom priznanja Bosanski stećak. Okupit će više od 50 istaknutih bh. pjesnika te najznačajnijih književnih stvaraoca iz regiona, Evrope i svijeta, saopćeno je iz Gradske uprave Sarajeva.

– Obnašajući funkciju gradonačelnika uvijek sam davao podršku ovoj prestižnoj književnoj manifestaciji koja značajno doprinosi promoviranju grada Sarajeva i njegovih kulturnih i književnih tradicija i vrijednosti – kazao je Komšić, dodajući da “pjesništvo može pomoći da se spasimo od ljudskog siromaštva”.

Međunarodna književna manifestacija Sarajevski dani poezije pokrenuta je 1962. godine, u cilju očuvanja i unapređenja književno-estetskih i književno-etičkih standarda pisane riječi u Bosni i Hercegovini.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.