Ivo komšić

Gradonačelnik Komšić primio predstavnike Mreže LIKE

Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić primio je predstavnike Mreže LIKE – Udruženja europskih gradova i regija za kulturu, učesnike „Le Rendez-vous de Sarajevo“, koji se ovih dana održava u bh. prijestolnici, u organizaciji Mreže LIKE, Francuskog instituta u BiH i UNESCO-a.

Delegaciju su predvodili predsjednik Mreže Michael Moglia i projekt menadžer Benedict Rident, kao i predstavnici Francuskog instituta u BiH, Donato Giuliani i Nermina Halkić.
Izrazivši zadovoljstvo saradnjom s Ambasadom Francuske i Francuskim institutom u BiH, gradonačelnik Komšić iskazao je spremnost za aktivnim učešćem Grada Sarajeva u okviru Mreže LIKE.
Predsjednik ove Mreže, Michael Moglia upoznao je gradonačelnika Komšića s aktivnostima udruženja, koji pored Grada Sarajeva, okuplja još 120 članova.

– Udruženje europskih gradova i regija za kulturu pokriva sve kulturne djelatnosti s ciljem da se nastavi njegovati kultura različitosti koja mora imati svoje mjesto u političkim debatama – kazao je Moglia.

Dodao je da je cilj sastanka u Sarajevu razmjena znanja, iskustava i ideja između članova Mreže i lokalnih političkih i kulturnih aktera o univerzalnom pitanju „Na koji način kultura promovira interkulturni dijalog?“.

Kako bi se utvrdili konkretni oblici saradnje i projekti između Grada Sarajeva i ove Mreže, Moglia je pozvao gradonačelnika Sarajeva da prisustvuje sastanku koji će se održati u San Sebastijanu u oktobru ove godine.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.