Sarajevo

Gradonačelnik Komšić posjetio Zemaljski muzej

Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić danas je u sklopu kampanje “Ja sam Muzej” posjetio Zemaljski muzej Bosne i Hercegovine.

U pratnji Aide Kalender, direktorice Udruženja “Akcija”, gradonačelnik je obišao izložbu fotografija Zijaha Gafića, koja prikazuje radnike Muzeja.

U razgovoru sa organizatorima kampanje, Komšić je istaknuo da je neshvatljivo da se Zemaljski muzej kao fundament bh. nauke, kulture i umjetnosti, nađe u ovakvoj poziciji.

Dodao je da je Zemaljski muzej institucija državnog nivoa, ali i simbol Sarajeva kao glavnog grada.

Komšić je podsjetio da Grad Sarajevo namjerava da sa institucijama ostalih nivoa vlasti, iz svog skromnog budžeta, finansijski podrži rad sedam ustanova kulture BiH do rješavanja njihovog konačnog pravnog statusa, a o čemu je na sastanku održanom krajem jula, razgovarao sa Adilom Osmanovićem, ministrom civilnih poslova BiH.

U knjizi utisaka Ivo Komšić je istaknuo da kao gradonačelnik, ali i građanin Sarajeva u potpunosti podržava građansku akciju da se Zemaljski muzej spasi i otvori za građane i goste grada.

Ovaj muzej čuva najveće vrijednosti BiH  i mora biti dostupan svima, saopćeno je iz Grada Sarajeva.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.