Sarajevo

Gradonačelnik Komšić čestitao bh. atletičaru Amelu Tuki na osvojenom trećem mjestu

Povodom osvajanja bronzane medalje na Svjetskom prvenstvu u atletici u Pekingu, gradonačelnik Sarajeva prof.dr. Ivo Komšić uputio je čestitku bh. atletičaru Amelu Tuki, njegovoj porodici, rukovodstvu Atletskog saveza Bosne i Hercegovine i Atletskog kluba „Zenica“.

“Čast mi je u ime građana glavnog grada Bosne i Hercegovine uputiti najiskrenije čestitke povodom osvajanja bronzane medalje bh. atletičara Amela Tuke. Amel je svojim uspjehom potvrdio veličinu izuzetnog sportiste koji zaslužuje svako poštovanje. Ovom pobjedom Amel je pokazao da Bosna i Hercegovina ima sjajne i uspješne sportiste, te poslao poruku mladim ljudima da se odlučnošću, radom i upornošću mogu postići izuzetni rezultati živeći i radeći u svojoj domovini BiH. U ovim trenucima dijelimo radost sa hiljadama građanima Sarajeva i drugih bh. gradova, te svim poštovaocima vrhunskih sportskih rezultata Amela Tuke, što pokazuju i građani koji su bili uz Amela i bodrili ga tokom finalne utrke“, kazao je čelnik Grada Sarajeva u svojoj čestitci.

Gradonačelnik Komšić poručio je da zajedno sa građanima Sarajeva dijeli radost sa porodicom Tuka i Amelovim sugrađanima iz Kaknja.

Uspjeh našeg Amela obavezuje institucije vlasti da više povedu računa o uspješnim sportistima, te da ulaganjem u sportsku infrastrukturu, mlade ljude podstaknu da se bave sportom i na taj način usmjere u pravcu zdravog odrastanja i fizičkog i mentalnog zdravlja. Grad Sarajevo je izgradnjom Olimpijskog bazena Otoka i kontinuiranom podrškom u njegovim aktivnostima, konkretnim primjerom pokazao brigu za zdravo odrastanje djece u Sarajevu.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.