Prof. dr. Denis Bećirović

Gradonačelnik Jasmin Imamović je garant nastavka snažnog razvoja Tuzle!

Poštovane sugrađanke i sugrađani slobodarske, antifašističke i ponosne Tuzle,

U nedjelju, 15. novembra 2020. godine, izabrat ćemo gradonačelnika i našu lokalnu vlast. Tog dana, između ostalog, branimo vrijednosti slobode, ravnopravnosti i antifašizma. Ovi izbori su od suštinskog značaja za sve nas u Tuzli. Zbog toga vas želim javno i nedvosmisleno pozvati da zajedno iskoristimo svoje građansko i demokratsko pravo i podržimo kandidata za gradonačelnika Jasmina Imamovića i kandidate SDP-a BiH za Gradsko vijeće Tuzle.

U nedjelju je dalji napredak i razvoj Tuzle u našim rukama i zato izađimo na izbore i podržimo one koji su godinama neumorno radili za dobrobit našeg grada. Tuzla i njena budućnost zaslužuju da joj u nedjelju posvetimo svega četiri minute našeg vremena kako se ne bi kajali u naredne četiri godine. Neka nas niko i ništa ne zaustavi u izlasku na izbore u što većem broju. Zajedno podržimo Imamovića, odbranimo s olovkom u ruci vrijednosti i rezultate Tuzle, ojačajmo milenijsku ideju tolerancije i multietničke države Bosne i Hercegovine!

Grad Tuzla je, Imamovićevim predanim radom, postigao ogroman napredak i postao je prepoznatljiv u bosanskohercegovačkim i evropskim okvirima. Gradonačelnik Imamović je to, zajedno s građankama i građanima Tuzle, postigao upornim radom, kontinuiranim ulaganjem u napredak i dosljednim ispunjavanjem datih obećanja. Njegov neupitni kredibilitet, bliskost s ljudima i razumijevanje njihovih potreba ne trebaju proći nezapaženo i bez masovne podrške.

Gradonačelnik Imamović uspio je realizirati obećanja, ali i uraditi znatno više od toga. Ne zaboravimo, višegodišnji zajednički i kontinuirani napori Imamovića i njegovih saradnika urodili su konkretnim rezultatima, mjerljivim i vidljivim u rastu prihoda, rastu broja uposlenih, rastu broja registriranih komapanija, ekspanziji gradnje, razvoju turizma, kreiranju pozitivnog imidža Tuzle, jačanju javnih preduzeća i ustanova, formiranju novih uspješnih preduzeća i ustanova (Panonika, Tehnološki park BIT centar, Razvojno-poduzetnički centar i inkubator Lipnica, Saobraćaj i komunikacije) rješavanju problema redukcije vode… Tuzla s Imamovićem ide naprijed! Samo naprijed!

Cijenjene sugrađanke i sugrađani,

Naš grad je bio i ostao pouzdani čuvar bosanskohercegovačkih i antifašističkih vrijednosti. Uvjeren sam da Tuzla s gradonačelnikom Imamovićem može očuvati te vrijednosti i biti još snažnija, modernija i dinamičnija lokalna zajednica.

Časne ideje socijalne pravde, jednakosti i slobode oduvijek su podrazumijevale stalnu borbu. Nikada ta borba nije bila lahka, a često je podrazumijevala i velika odricanja i žrtve. Danas ta borba ne traži žrtve već preuzimanje odgovornosti i izlazak na izbore. Moramo to imati na umu. Sve što danas uzimamo zdravo za gotovo, ljudi poput nas nekada nisu imali. Razmislimo svi o tome.

Grad Tuzla i država Bosna i Hercegovina suočavaju sa velikim političkim, socijalnim i ekonomskim izazovima. Nije nimalo svejedno ko će nas predstavljati u Tuzli u narednom periodu. Izaberimo dokazanog i pouzdanog gradonačelnika koji će znati odgovorno i uspješno zastupati interese našeg grada u ovim teškim vremenima. Samo dosljedna, snažna i antifašistička Tuzla može biti u službi svih njenih stanovnika, ali i naše majke države Bosne i Hercegovine. Glasanjem 15. novembra pokažimo da podržavamo Imamovićev projekat moderne, razvijene i evropske Tuzle.

Očuvajmo vrijednosti i tradiciju Tuzle koju smo naslijedili od naših slavnih predaka i posudili od naše djece.
Neka vječno živi naša Tuzla!

Neka vječno živi naša jedina domovina Bosna i Hercegovina!

S poštovanjem,
Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH i potpredsjednik SDP BiH
Prof. dr. Denis Bećirović


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu