Gradonačelnik Goražda: Brojni građani pitaju zašto ne mogu gledati N1

Gradonačelnik Goražda, Ernest Imamović, obratio se redakciji N1 televizije povodom nezadovoljstva njegovih sugrađana zbog ukidanja signala N1 na kablovskom operateru Moja TV.

Imamović je istakao kako ga od jutors kontaktiraju brojni građani, pogotovo pripadnici treće životne dobi, pitajući zbog čega ne mogu gledati N1.

“Ja kao gradonačelnik protivim se takvom vidu ukidanja, bez najava, bez ranijih priprema, bez nekakve solidarnosti u okviru kolega novinara i da se na takav način pristupa ovome”, rekao je Imamović.

Naveo je za N1 da “određeni broj stanovnika na to gleda kao na jednu političku kampanju, te da im je posebno sada, kada počinje predizborna kampanja, nejasno zbog čega i na koji način se to radi”.

Podsjetio je kako je N1 televizija bila prisutna na važnijim dešavanjima u Goraždu, prateći i Festival prijateljstva, pokušaj nametanja rukovodstva u firmi Ginex, prvomajske proteste kao i razna javljanja uživo.

Napominje da je građanima Goražda koji cijene slobodno novinarstvo, stalo da imaju jednu cjelovitu sliku Bosne i Hercegovine.

Smatra da je “kontraproduktivno se na taj način odnositi prema građanima”, što bi, kako kaže, “Moju TV sa takvim pristupom dovelo do pada”. Ističe kako su “građani su direktno najavili da će odjaviti Moju TV”.

Poručuje da je “nedopustivo da se u 21. stoljeću ima takav odnos prema novinarstvu smatrajući da je nastala direktna informativna blokada te da su njegovi sugrađani navikli na zdravorazumski, kritički osvrt objektivnog novinarstva”.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.