Benjamina Karić

Gradonačelnica Sarajeva: Vrijeme je da žrtve zločina na Kazanima dobiju spomenik

Gradonačelnica Sarajeva, Benjamina Karić i potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine, Milan Dunović održali su sastanak na kojem su razgovarali o izgradnji spomenika ubijenim sugrađanima na lokalitetu Kazani.

Kabinet potpredsjednika Federacije BiH u mandatu pokojnog Svetozara Pudarića pokrenuo je ovu inicijativu, a u tu svrhu su još 2012. godine doznačena i određena sredstva iz budžeta Kabineta u budžet grada Sarajeva za izradu idejnog rješenja izgradnje spomenika.

“Nažalost, do današnjeg dana nije bilo volje ni senzibiliteta da se bilo šta uradi po tom pitanju.

Na sastanku je gradonačelnica Karić izrazila spremnost da u saradnji sa potpredsjednikom Dunovićem pokrene rješavanje ovog problema kako bi se skinula hipoteka odgovornosti sa naših sugrađana i časne odbrane grada Sarajeva, a ubijenim žrtvama na taj način odala počast.

S tim u vezi dogovoreno je da grad što prije raspiše javni poziv za idejno rješenje spomenika, a potpredsjednik Dunović izrazio je spremnost da finansira izgradnju pristupne staze i same spomen ploče”, navodi se u saopćenju.

Radio Sarajevo


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu