Gradonačelnica Karić u Vijećnici ugostila Jasmina Imamovića

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić susrela se danas u Vijećnici sa kolegom gradonačelnikom iz Tuzle Jasminom Imamovićem te predsjedavajućom Gradskog vijeća Natašom Perić i njenom zamjenicom Anom Pejić.

Istaknuta je obostrana ambicija za saradnjom dvaju gradova, a gradonačelnik Imamović iskoristio je priliku i uputio iskrene čestitke Karić na mandatu:

“Čestitam građanima Sarajeva i gradonačelnici Benjamini Karić. Građani Sarajeva su dobili najboljeg mogućeg zastupnika. Osnovni posao gradonačelnika i jeste zastupanje svih građana i rukovođenje službama Gradske uprave”, kazao je Imamović i dodao da je gradonačelnica Karić apsolutno kompetentna i za jedno i za drugo.

“Mi, gradonačelnici i načelnici BiH, dobili smo najbolje moguće pojačanje i to, obzirom na mladost gradonačelnice Sarajeva, dobili smo dugoročno pojačanje u našoj borbi za jačanje principa sadržanih u Evropskoj povelji o lokalnoj samoupravi”, riječi su gradonačelnika Tuzle.

Podsjetio je kako građani grada ili općine 85% svojih potreba rješavaju upravo u gradu ili općini, a da mi u FBiH za taj posao dobijemo 8,5% sredstava iz PDV-a:

“U razvijenim zemljama dobiju preko 55%. Predstoji nam zajednička borba za poboljšanje statusa općina i gradova, posebno Federacije”, zaključuje Imamović.

Gradonačelnica je zahvalila čelniku Tuzle na posjeti, ujedno prvoj zvaničnoj posjeti jednog rukovodstva Grada u punom sastavu:

“Na opširnom radnom sastanku sa prvom zvaničnom gradskom delegacijom koja me posjetila, dogovorili smo intenziviranje saradnje. Naš zajednički cilj je zasigurno i njeno jačanje na međunarodnom nivou”, kazala je Karić i još jednom zahvalila na upućenim čestitkama.