Gradonačelnica Karić u Vijećnici ugostila Jasmina Imamovića

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić susrela se danas u Vijećnici sa kolegom gradonačelnikom iz Tuzle Jasminom Imamovićem te predsjedavajućom Gradskog vijeća Natašom Perić i njenom zamjenicom Anom Pejić.

Istaknuta je obostrana ambicija za saradnjom dvaju gradova, a gradonačelnik Imamović iskoristio je priliku i uputio iskrene čestitke Karić na mandatu:

“Čestitam građanima Sarajeva i gradonačelnici Benjamini Karić. Građani Sarajeva su dobili najboljeg mogućeg zastupnika. Osnovni posao gradonačelnika i jeste zastupanje svih građana i rukovođenje službama Gradske uprave”, kazao je Imamović i dodao da je gradonačelnica Karić apsolutno kompetentna i za jedno i za drugo.

“Mi, gradonačelnici i načelnici BiH, dobili smo najbolje moguće pojačanje i to, obzirom na mladost gradonačelnice Sarajeva, dobili smo dugoročno pojačanje u našoj borbi za jačanje principa sadržanih u Evropskoj povelji o lokalnoj samoupravi”, riječi su gradonačelnika Tuzle.

Podsjetio je kako građani grada ili općine 85% svojih potreba rješavaju upravo u gradu ili općini, a da mi u FBiH za taj posao dobijemo 8,5% sredstava iz PDV-a:

“U razvijenim zemljama dobiju preko 55%. Predstoji nam zajednička borba za poboljšanje statusa općina i gradova, posebno Federacije”, zaključuje Imamović.

Gradonačelnica je zahvalila čelniku Tuzle na posjeti, ujedno prvoj zvaničnoj posjeti jednog rukovodstva Grada u punom sastavu:

“Na opširnom radnom sastanku sa prvom zvaničnom gradskom delegacijom koja me posjetila, dogovorili smo intenziviranje saradnje. Naš zajednički cilj je zasigurno i njeno jačanje na međunarodnom nivou”, kazala je Karić i još jednom zahvalila na upućenim čestitkama.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu