Zajedničko saopštenje SDP BiH, NS, DF i GS

Građanski blok traži referendum za Dvoranu Goran Čengić

Građanski opozicioni blok u Općinskom vijeću Novo Sarajevo na sljedećoj sjednici vijeća tražit će raspisivanje referenduma građana o imenu sportske dvorane u Novom Sarajevu. Iz ovog bloka kog čine SDP BiH, Demokratska fronta, Naša Stranka i Građanski savez, saopšteno je kako će tražiti da se svi građani Novog Sarajeva izjasne žele li da nova dvorana nosi ime „Dvorana Goran Čengić“.

Za raspisivanje referenduma potrebno je da ga predloži jedna trećina vijećnika, a za usvajanje je potrebna natpolovična većina u Vijeću Općine Novo Sarajevo. Iz građanskog opozicionog bloka vjeruju da će dobiti i podršku svih poštenih vijećnika koji nisu prodali svoje glasove i kojima je volja građana važnija od stranačkog diktata.

Poručeno je da vijećnici iz vladajuće koalicije predvođene SDA-om i SBB-om imaju šansu za popravni ispit iz humanosti i da mogu ispraviti sramotnu odluku da se dvorana u Novom Sarajevu ne zove po Goranu Čengiću. Istaknuto je i pitanje zašto i kome Goran Čengić smeta, na što načelnik Nedžad Koldžo i njegovi poslušni sateliti nikada nisu dali odgovor. Njihova tišina ipak, smatraju u građanskom opozicionom bloku, dovoljno govori o tome koliko su sramotni njihovi razlozi.

Iz građanskog opozicionog bloka naglašavaju da Sarajevo ima dužnost da oda počast Granu Čengiću, čovjeku koji se za života sportom borio za svoj grad, čovjeku koji je svoj život dao boreći se za život svog sugrađanina, čovjeku koji je naoružan samo hrabrošću i dobrotom pokušao zaustaviti nepravdu i zlo i to u okupiranoj Grbavici.

SDP, NS, DF i GS će istrajati u borbi za Dvoranu Goran Čengić. Smatraju da ova borba jeste simbolična, ali da je to borba za multietnično, slobodarsko, humano, sportsko i pravdoljubivo lice i srce Sarajeva, a da o tome trebaju odlučivati svi naši građani.

Goran Čengić bio je poznati sarajevski rukometaš, igrao je za ekipu Rukometnog kluba Bosna, kada je klub osvojio Kup Jugoslavije. Nekadašnji rukometaš pokušao je polovinom juna 1992. godine u okupiranoj Grbavici spasiti komšiju Husniju Ćerimagića, nakon čega ih je obojicu ubio Veselin Vlahović Batko.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.