Lana Prlić

Građanska država nije unitarna država

Potpredsjednica SDP BiH Lana Prlić reagovala je na izjavu predsjednika HDZ BiH Dragana Čovića, koji je jučer u Zagrebu kazao da građanska država ujedno znači islamska država.

„Građanska država ne znači nužno unitarnu državu. SDP se zalaže za građansku državu koja će biti decentralizovana, ali ne na osnovu etničkih podjela. Građanske vrijednosti su zapravo evropske vrijednosti i mi smo zapravo nosioci takvih vrijednosti“, kazala je Lana Prlić za novinsku agenciju Patria.

Ona dodaje kako je krajnje vrijeme da se ljude prestane dijeliti po nacionalnoj osnovi.

„Moramo prestati dijeliti ljude na osnovu njihovog imena i etničke pripadnosti. Nadam se da će i u BiH jednog dana se moći svaka osoba kandidovati za svaku poziciju, kao što je to slučaj u Hrvatskoj i drugim zemljama EU“, navodi Prlić.

Potpredsjednica SDP-a smatra da svaki građanin ima pravo da glasa za bilo kojeg kandidata bez obzira na njegovu nacionalnu pripadnost.

„Baš me zanima ima li stari Jugosloven Čović izračun koliko je bijelaca glasalo za Obamu, ili koliko je Francuza alžirskog porijekla glasalo za Macrona“, zaključila je Lana Prlić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.