Građani Sarajeva od augusta će plaćati grijanje skuplje za 10 posto

Vlada Kantona Sarajevo nastavlja obmanjivati građane u vezi sa cijenom grijanja.

Javnosti se nastoji podvaliti informacija kako je Vlada KS smanjila cijenu grijanja za 2,54 posto i to tobože retroaktivno, ali se svjesno prešućuje kako je 1. augusta stupila na snagu cijena grijanja veća za 12,64 posto u odnosu na mjesec juli.

Dakle, građani Sarajeva će naredne račune plaćati skuplje za 10 posto, a ne jeftinije za 2,54 posto, kako ih Vlada KS nastoji prevariti.

Podsjećamo javnost kako je pod pritiskom SDP-a prvobitno retroaktivno poskupljenje koje se počelo računati od 1. aprila Vlada KS poništila i odlučila njegovu primjenu pomjeriti na 1.avgust.

Još jednom pozivamo SDA-ovu Vladu KS da prestane varati i obmanjivati građane, te da shvate kako su oni tu zbog građana, a ne da su građani tu da plaćaju njihovu nesposobnost.

Tražimo od Vlade KS da odustane od poskupljenja cijene grijanja, jer za tim nema nikakve potrebe jer Toplane nisu nikada proporcionalno smanjivale svoju cijenu u odnosu na nižu cijenu gasa koju su plaćali što je potvrdio i Nermin Džindić, federalni ministar energetike, rudaratva i industrije.

Uostalom JKP Toplane uopšte ne koriste gas u ljetnjim mjesecima, a pogotovo ne u augustu, jer tada grijanje ne radi, pa je i više nego nebulozno povećanje cijene pravdati poskupljenjem gasa.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.