Segmedina Srna-Bajramović

Građanima Kantona Sarajevo koji ne mogu ostvariti pravo na zdravstvenu zaštitu, hitno omogućiti pravo na istu

Segmedina Srna-Bajramović, zastupnica SDP BiH u Skupštini Kantona Sarajevo, podnijela inicijativu za kvalitativnu analizu primjene člana 10. Odluke o utvrđivanju osnovica, stopa i načinu obračunavanja i uplate doprinosa za obavezno zdravstveno osiguranje na području Kantona Sarajevo, uzimajući u obzir činjenicu da i dalje postoje određen broj naših
sugrađana koji ne mogu ostvariti zdravstvenu zaštitu kao ustavom zagarantovano pravo po članu 2., stav 1., pod O Ustava Federacije BiH.

„Prije svega, radi se o odluci koja je usvojena 2009 godine. U prošlom mandatu smo na 38. sjednici Vlade Kantona Sarajevo, održanoj u aprilu 2016. godine, imali usvojen prijedlog izmjena iste koji nikad nije došao do Skupštine.

Navedene izmjene su upravo tretirale dopune člana 7. i posebno člana 10., te smatram da su samo dodatno potvrdile kako su se već odavno stvorile sve pretpostavke da Vlada Kantona Sarajevo, u saradnji sa relevantnim institucijama, napravi analizu navedene odluke u smislu današnjih okolnosti i specifičnih kategorija koje nisu u mogućnosti ostvariti zdravstvenu zaštitu.

Želim napomenuti da Institut za razvoj mladih KULT ima vrlo relevantno istraživanje koje može značajno pomoći Vladi KS da pripremi izmjene odluke koje će značajno poboljšati njen obuhvat u odnosu na postojeću odluku iz 2009. godine“, navodi se u inicijativi.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.