KO SDP ZDK

Građani u ZDK umiru, vlast spava

Informacija Kriznog štaba ZDK o tome kako nema testova za obične građane te da se testiraju samo zdravstveni radnici i pacijenti sa simptomima zvuči nevjerovatno i alarmatno. Iako smo od ove nesposobne Vlade ZDK očekivali svašta ovakav odnos prema građanima u ovim kriznim vremenima samo pokazuje nedostatak znanja i bilo kakve vizije izlaska iz ove krize. Izostanak bilo kakve pomoći privrednoj aktivnosti, prijedloga izmjena zakona koji bi pomogli građanima i privredi ZDK a sa druge strane upošljavanje nepotrebnih a podobnih je nešto na što smo već i navikli ali ova nebriga za zdravlje građana je prešla svaku mjeru.

Bez namjere da politiziramo u predizborno vrijeme moramo ipak ukazati na činjenice koje su nažalost nepobitne. Za obične građane nema testova, Kantonalna bolnica je pred kolapsom, ljekari i sestre masovno oboljevaju, ambulante ne odgovaraju na pozive a zaraženi hodaju ulicom bez nadzora. Prema informacijama koje posjedujemo Ministarstvo zdravstva dalo je pismenu preporuku direktorima Domova zdravlja da se testiraju samo zdravstveni radnici i pacijenti koji trebaju biti hospitalizirani, gradjani koji imaju simptome neće biti testirani do daljnjeg jer nema testova.

Skupština ZDK nije u stanju 8 mjeseci stvoriti uslove za odrzavanje on line sjednica a rad Vlade se sveo na trošenje ionako slabo punjenog Budžeta. Za to vrijeme Vlada na čelu sa SDA i premijerom obilaze predizborne skupove, otvaraju fiskulturne sale od sredstava istih građana koji nemaju mogućnost testiranja uz prodavanje predizborne magle kao da su opozicija pa kada kao oni dođu na vlast biti će bolje.

Gospodo, način na koji obnašate vlast je katastrofalan po građane ZDK. Dok se vi igrate Lokalnih izbora Kanton srlja u katastrofu neviđenih razmjera. Pozivamo vladajuću strukturu da se uozbilji jer situacija nije nimalo bezazlena, konsultujte struku, uvažite zdravstvene radnike i obezbjedite neophodne uslove građanima. Potrudite se da ZDK dobije mjesto koje zaslužuje po svim kriterijima u odnosu na FBiH i BiH a ne da budemo dio crnih i negativnih trendova.

Građani umiru probudite se.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu