Vojin Mijatović za Avaz TV

Građani traže alternativu u RS, oni žele normalno da žive u okvirima države BiH

Gost ovosedmičnog izdanja “Crvene olovke” bio je potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović. U toku intervjua, Mijatović se osvrnuo na sastanak sa ambasadorom Ruske Federacije Igorom Kalabuhovom, sjednicu NSRS, prijevremene izbore u Prijedoru, izmjenu Izbornog zakona…. 

Na pitanje urednice i voditeljice Helene Javor-Ibrahimbegović hoće li se SDP povući iz pregovora o izmjenama Izbornog zakona, Mijatović je istakao da će sutra na sjednici Predsjedništva stranke biti donesena konačna odluka.

– Informacija koju imam u ovom trenutku jeste da će i ostale probosanske stranke pratiti takvu odluku. To je potpuno logično. Mislim da nas je neko vrlo svjesno uveo u proces da pričamo o reformi Izbornog zakona i o reformi Ustava dok Milorad Dodik radi antiustavne aktivnosti na 49 posto teritorije BiH – rekao je Mijatović.

Brani stavove građana BiH

U toku razgovora, Mijatović je istakao da on zastupa i brani stavove BiH.

– Ja se zauzimam za stavove građana BiH, za državu BiH i ustvari u tome i jeste problem Nenadu Stevandiću i njemu sličnima. Građani traže alternativu u RS, njima je muka od Dodika, Stevandića i sličnih, oni žele normalno da žive u okvirima države BiH – rekao je Mijatović.

Komentirajući dešavanja na sjednici NSRS, koja je, u prijevodu, bila udar na državu, Mijatović je rekao da Dodik ima pravo na svoj politički stav i on ga implementira, nažalost, kroz NSRS i kroz kršenje Ustava BiH.

– Građanima je potpuno jasno, Milorad Dodik je najveći izdajnik srpskog naroda. On će bez dileme ovaj put ići do kraja. On je svjestan da na taj način duže opstaje, a svakako na kraju tog puta njega čeka krivična odgovornost za sav kriminal i korupciju i ono što njega najviše boli, a to je da će postati od najvećeg zaštitnika srpskih interesa zapravo najveći izdajnik – potcrtao je Mijatović.

Zajednički kandidat opozicije

Kada su u pitanju predstojeći opći izbori, Mijatović se osvrnuo i na to hoće li opozicija imati jedinstvenog kandidata.

– Mislim da je jedini način, ako želimo da pobijedimo kandidata SDA, zajednički kandidat opozicije. Mi smo u SDP-u bili vrlo jasni, dobili smo i podršku SBB-a za to, ono što je sigurno u ovom trenutku, SDP će imati kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva. Moj stav je poznat odranije, smatram da to treba biti Nermin Nikšić – zaključio je Mijatović. 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.