Segmedina Srna Bajramović za N1

“Građani Sarajeva žrtve frakcija unutar vladajuće stranke”

Skupština Kantona primila je k znanju izvještaj o vodosnabdijevanju sa prijedlozima mjera za poboljšanje stanja. Odlučeno je da se krene u što hitniju implementaciju ranije predloženih mjera, a poslanici se ipak nisu izjašnjavali o izvještaju o vodosnabdijevanju.

Za N1 u emisiji Dan uživo govorila je Segmedina Srna Bajramović, poslanica u Skupštini Kantona Sarajevo, koja je kazala da je nemoguće jednom hitnom sjednicom riješti višegodišnji problem i “godine lažnih obećanja”.

“Bilo mi je teško povjerovati premijerovim obećanjima, i ekspozeu. Tu je kao jedan od kapitalnih projekata najavio rekonstrukciju vodovodne mreže, a koliko je to kapitalno – znaju građani”.

“Prošle godine je rekao da se mogu smanjiti noćne redukcije, a danas imamo i dnevne. Nije se ovome pristupilo ozbiljno”, ocijenila je.

Kakva su moguća rješenja za popravku kvarova na vodovodnoj mjeri?

“Svi postajemo stručnjaci za vodosnadbijevanje, prinuđeni smo za baratenje brojkama. Brzopotezni zaključni bivaju upućeni zastupnicima – govori sve o nezobiljnosti pristupa rješavanju problema. Skupštinski zastupnici sve usvajaju, a zaključci nisu obavezni za Vladu Kantona Sarajevo”, istanula je Srna Bajramović u Danu uživo.

“Bilo bi dostojanstveno, korektno i hrabro reći da imamo problem koji prevaizlazi kapacitet Vlade KS i menadžmenta, i zatražiti pomoć, korake, koji će riješiti problem, napraviti akcioni plan, strategiju, angažovati struku za analizu”, izjavila je.

“Problem vodosnabdijevanje potrebno je proglasiti nadstranačkim projektom, samo tako možemo poslati poruku građanima. Građani u KS su nažalost žrtve stranačkih frakcija unutar vladajuće stranke. Stranački promladak nije izdržao breme unutar vladajuće stranke. Ne znam kako vjerovati novim rješenjima nakon svih spinova i akrobacija. Ne znam više da li je tačna ijedna informacija iz ViK-a”, kazala je.

Ali i dalje, građani žele samo vodu?

“Ovo traži da se svi uključimo, sve informacije od jučer su maglovite. Spominju se neke firme, neki nelegalni potrošači, a nemamo konkretne informacije. Kada govorimo o krađi vode, postoje indicije da su uključeni neki radnici ViK-a, treba akcija Tužilaštva”, naglasila je.

Na koncu gostovanja, uz ocjenu da parlamentarna većina ne funkcioniše – a ulazi se u četvrtu godinu mandata, dobili smo i nagoru moguću pojavu: Egzodus budućnosti.

“Na Facebooku se utrkuju ko će prebaciti odgovornost na drugog, a glorificirati svoju zabrinutost – zaboravaljaju da Facebook sve pamti”, ocijenila je.

Kratko je govorila i o posjeti britanskih lordova Sarajevu: “Dok ne osvjestimo domaće lordove, od takvih posjeta neće biti ništa osim poruka”, kazala je Segmedina Srna Bajramović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.