Saša Magazinović

Građanima su posao i borba protiv korupcije glavni prioriteti

Izborni program Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine, koji je u začetku, ta partija priprema godinu i po prije narednih izbora u BiH jer želi da što više ljudi, počevši od građana, utiču na negov sadržaj. Na taj način će više od 20.000 ljudi učestvovati u izradi programa, izjavio je novinarima uoči današnje sjednice Predsjedništva SDP-a predsjednik Glavnog odbora te stranke Saša Magazinović. Nada se da će program biti izuzetno kvalitetan.

Dosadašnji kontakti SDP-a s građanima (više od 20 skupova) te istraživanje javnog mnijenja markirali su dva osnovna pitanja koja bi građani željeli da budu riješena, a to su zapošljavanje i borba protiv korupcije.
– Visoko na listi njihovog interesa su i problemi u zdravstvenom sistemu – kazao je Magazinović.

Na sjednici Predsjedništva SDP-a danas će biti formirani projektni timovi za različite oblasti koje će sadržavati budući stranački izborni program.

– Nezaobilazna tema Predsjedništva SDP-a bit će i aktuelna politička situacija i rad Vijeća ministara BiH – najavio je Magazinović.

Stav te stranke je da aktuelno Vijeće ministara BiH, u dosadašnjem mandatu nije odgovorilo zadataku i da je realizirano malo od onoga što je u ekspozeu najavio predsjedavajući Denis Zvizdić.
Magazinović pita zašto još nije formiran najavljeni savjet za nacionalnu sigurnost i dodaje da Vijeće ministara ne dostavlja već duže vrijeme zakone u proceduru.

fena.ba

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.