Igor Kamočaji: “Došlo je vrijeme da se uloge zamijene”

Građani sa pravom od Općine Centar očekuju daleko više kada je u pitanju kvalitet življenja

Igor Kamočaji kandidovan je u ime SDP-a BiH za načelnika Općine Centar na predstojećim lokalnim izborima. Njegova kandidatura temelji se na iskustvu koje je stekao kao kandidat na izborima otvorenih lista za općinskog vijećnika 2000, u dva navrata 2004. i 2008. godine kao nosilac liste za Općinsko vijeće Centar, kroz posao u Općini kao savjetnik načelnika, u Gradskoj upravi Sarajeva na poziciji dogradonačelnika i posljednjoj poziciji koju je obavljao – direktora Službe za zapošljavanje KS-a.

Test politike

– Polazeći od toga da na ove izbore gledam kao na svojevrsni test politike, jer su ljudi umorni od lijepih riječi i neispunjenih obećanja, a istovremeno smatram da je došlo vrijeme da se uloge zamijene, odnosno da političari budu ti koji slušaju i izvršavaju ono što građani zahtijevaju, opredijelio sam se da se kandidujem za načelnika i svojim primjerom pokažem da može drugačije, kaže Kamočaji.

Svoju kandidaturu temelji na potrebi da Sarajevo i njegova centralna općina budu mjesto ugodnog življenja za sve građane.

– Grad i njegova centralna općina imaju brojne probleme. Građani žive na granici egzistencije, opterećeni nezaposlenošću, brojnim komunalnim problemima. Malo je onih za koje možemo reći da su sretni, ali i dalje, sa pravom, od Općine očekuju daleko više kada je u pitanju kvalitet življenja, navodi naš sagovornik.

Njegova vizija Centra je razvijena, otvorena i utjecajna općina sa jednakim šansama za sve i efikasnom administracijom. Njegov program baziran je na četiri strateška cilja i podijeljen je na oblasti i to: dom, posao, sigurnost, jednake šanse, a peti dodatak strateškog cilja je brža administracija.

Iskoristiti resurse

– Radeći u javnoj ustanovi koja se direktno bavila pitanjem nezaposlenosti, slobodno mogu reći da ću pozitivno iskustvo prenijeti i na rad lokalne samouprave i potpunije iskoristiti resurse Općine po pitanju povećanja konkurentnosti nezaposlenih i podrške razvoju malih i srednjih biznisa, kao i samozapošljavanja, ističe Kamočaji.

Prioriteti njegovog rada će biti rješavanje problema pasa lutalica i stvaranje mjesta sigurne zajednice, uređenje i obnova svih fasada u općini Centar kroz projekte energetske efikasnosti, te pružanje podrške programima kulturnog i sportskog sadržaja.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.