Mirko Pejanović

Građani na izborima pokazali nezadovoljstvo, ali i odabrali alternativu

Dopisni član Akademije nauka i umjetnosti BiH Mirko Pejanović upozorio je danas da bh. građani, opterećeni socijalnim i političkim stanjem u državi, u znatnoj mjeri nisu izašli na lokalne izbore, a oni koji su tu obavezu i izvršili pokazali su nezadovoljstvo stanjem i metodom vladanja, birokratizacijom vrhova vladajućih stranaka u oba bh. entiteta.

Ukazao je i na to da, na posljednjim lokalnim izborima, građani ipak glas nisu dali samo vladajućim političkim strankama, nego su se u oba bh. entiteta opredijelili u velikom procentu i za kandidate opozicionih stranaka i nezavisne kandidate. Važnom je označio činjenicu da se to dogodilo u većim bh. sredinama kao i da su građani time odabrali alternativu koja im može donijeti više u težnji za bolji život.

Kao jedan od uvodničara sesije Asocijacije nezavisnih intelektualaca Krug 99 upozorio je i na važnost lokalne zajednice za građane i njihove probleme te da bi od općinskih načelnika i vijećnika trebalo tražiti da pronađu formulu suradnje u interesu građana i onog što je najvažnije za razvoj lokalne zajednice.

“Stalno treba podsjećati da političke partije ne postoje radi sebe, da vijećnici i njihovi klubovi nisu radi vrhova stranaka, nego radi građana i da je nužna saradnja među njima”, istaknuo je novinarima.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.