Sastanak Igora Kamočajija sa zamjenikom turskog ambasadora Umitom Cemaloglua

Građani BiH moraju živjeti jedni s drugima, a ne jedni pored drugih

Republika Turska nastavit će pružati podršku Bosni i Hercegovini na njenom putu ka Evropskoj uniji kao i na njenom putu ka članstvu u NATO-u, ponovio je zamjenik turskog ambasadora u BiH Umit Cemaloglu prilikom susreta s predsjednikom Kantonalnog odbora Socijaldemokratske partije BiH Sarajevo Igorom Kamočajijem.

Tokom kurtoaznog sastanka, Cemaloglu je napomenuo da je njegova namjera razgovarati s predstavnicima bh. institucija, nevladinih organizacija, akademicima, predstavnicima političkih partija, ali i svima koji na neki način oblikuju bh. javno mnijenje.

S obzirom da dvije zemlje imaju dobru saradnju na brojnim poljima, najavljeno je da će se nastaviti rad u smjeru još većeg poboljšanja tih odnosa, a posebno kada su u pitanju investicije Turske u BiH, te povećanje nivoa trgovinske razmjene među dvijema državama.

Turska je uz BiH kako bismo ovu državu vidjeli kao perspektivnu i stabilnu državu.

Želja nam je da svi građani BiH u svim svojim različitostima žive jedni s drugima, a ne jedni pored drugih – naglasio je drugi čovjek Ambasade Turske u BiH, smatrajući da bi BiH trebala biti primjer kako ljudi u svojim različitostima mogu postojati i skladno živjeti.

Kamočaji je zahvalio Cemaloglu i Turskoj koja je bila uz bh. građane i onda kada je njima bilo najteže i koja je omogućila bh. građanima da nađu utočište u Turskoj za vrijeme rata devedesetih i pomognu im da se integriraju u tursko društvo.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.