Grad se odlučio obračunati sa građanima Mostara

Ovih dana smo svjedoci presude po kojoj se preduzeću MO Parking dozvoljava uvezivanje sa “Registorm novčanih kazni i prekršajnih evidencija”, a u svrhu naplate kazni izdatih za neplaćeno parkiranje. To ne bi bilo neobično da je Gradska uprava pripremila grad i građane za poslovanje ovog preduzeća.  MO Parking ne planira izdavanje mjesečnih parking karti što građane  u prvoj zoni parkiranja košta 600 KM mjesečno i dovodi ih u nezavidan položaj.
Također, poseban problem imaju građani u starim naseljima koji nemaju dovoljno parking mjesta, te su  prisiljeni parkirati na mjesta koja je zauzeo MO Parking, što je učinjeno bez ikakve ozbiljne procjene potreba mjesnog stanovništva.

Pozdravljamo svako uvođenje reda, pa i u domenu saobraćajne kulture, ali to mora biti na zadovoljstvo grada i građana, i nakon što se stvore svi preduslovi. Nije dovoljno postaviti parking satove, obilježiti mjesta i misliti da će problem parkiranja u gradu biti saniran. Način na koji to provodi Gradska uprava Mostara je teror nad građanima koji su nepostojanjem  Gradskog vijeća onemogućeni da se izbore za svoju zaštitu.
Istovremeno je grad preplavljen nelegalnim zauzimanjem površina od strane pojedinaca i otvaranjem  nelegalnih parkinga, a da Gradska uprava opet ne reaguje. Kao i bezbroj puta do sada cijenu za sve javašluke u gradu platiće građani, a ne oni koji su grad doveli u ovakvo stanje, SDA i HDZ.

Pozivamo gradonačelnika, kao jedini organ vlasti u Gradu Mostaru da reaguje i, do formiranja Gradskog vijeća i donošenja građanima prihvatljivih odluka, zaustavi ovu pljačku građana koja predviđa izdvajanje i čitavih plata za plaćanje parkinga.