Grad se odlučio obračunati sa građanima Mostara

Ovih dana smo svjedoci presude po kojoj se preduzeću MO Parking dozvoljava uvezivanje sa “Registorm novčanih kazni i prekršajnih evidencija”, a u svrhu naplate kazni izdatih za neplaćeno parkiranje. To ne bi bilo neobično da je Gradska uprava pripremila grad i građane za poslovanje ovog preduzeća.  MO Parking ne planira izdavanje mjesečnih parking karti što građane  u prvoj zoni parkiranja košta 600 KM mjesečno i dovodi ih u nezavidan položaj.
Također, poseban problem imaju građani u starim naseljima koji nemaju dovoljno parking mjesta, te su  prisiljeni parkirati na mjesta koja je zauzeo MO Parking, što je učinjeno bez ikakve ozbiljne procjene potreba mjesnog stanovništva.

Pozdravljamo svako uvođenje reda, pa i u domenu saobraćajne kulture, ali to mora biti na zadovoljstvo grada i građana, i nakon što se stvore svi preduslovi. Nije dovoljno postaviti parking satove, obilježiti mjesta i misliti da će problem parkiranja u gradu biti saniran. Način na koji to provodi Gradska uprava Mostara je teror nad građanima koji su nepostojanjem  Gradskog vijeća onemogućeni da se izbore za svoju zaštitu.
Istovremeno je grad preplavljen nelegalnim zauzimanjem površina od strane pojedinaca i otvaranjem  nelegalnih parkinga, a da Gradska uprava opet ne reaguje. Kao i bezbroj puta do sada cijenu za sve javašluke u gradu platiće građani, a ne oni koji su grad doveli u ovakvo stanje, SDA i HDZ.

Pozivamo gradonačelnika, kao jedini organ vlasti u Gradu Mostaru da reaguje i, do formiranja Gradskog vijeća i donošenja građanima prihvatljivih odluka, zaustavi ovu pljačku građana koja predviđa izdvajanje i čitavih plata za plaćanje parkinga.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.