Grad Sarajevo ima u planu napraviti aleju u kojoj će posjetioci imati priliku da vide sve antifašističke vrijednosti BiH

Gradonačelnica grada Sarajeva Benjamina Karić odala je počast žrtvama fašizma te istakla važnost njegovanja tradicije antifašizma u BiH.

“Danas kada se zlo fašizma opet nadvilo nad Evropom više nego ikada, važno je ponavljati da njegujemo tradiciju antifašizma i nipošto ništa ne trebamo uzimati zdravo za gotovo”, poručila je Karić.

“Danas kada se zlo fašizma opet nadvilo nad Evropom više nego ikada, važno je ponavljati da njegujemo tradiciju antifašizma i nipošto ništa ne trebamo uzimati zdravo za gotovo”, poručila je Karić.

Dodaje i da se građanke i građani u BiH o antifašističkoj tradiciji trebaju brinuti kao o djetetu.

“Mir, sloboda, stabilnost je nešto za šta se trebamo boriti svakodnevno. Mi se o našoj antifašističkoj tradiciji i historiji trebamo brinuti kao o djetetu”, kaže gradonačelnica Sarajeva.

Također, Karić kaže da je antifašističko nasljeđe u jednom trenutku u Sarajevu bilo zapostavljeno. Ipak, uprava Grada Sarajeva ima u planu napraviti jednu aleju u kojoj će posjetioci imati priliku da vide sve antifašističke vrijednosti BiH i likove koji su važni u antifašističkoj tradiciji.

“Onoliko koliko brinemo o našoj historiji, takvu ćemo budućnost i imati”, zaključila je Karić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.