Grad Sarajevo i Ministarstvo saobraćaja KS: Saradnja za bolju urbanu mobilnost

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić i ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta, potpisali su danas Sporazum o saradnji na svim aktivnostima kojima se unapređuje kvalitet urbane mobilnosti u našem gradu.

Potpisnici su iskazali zajedničko opredjeljenje rada na implementaciji Plana održive urbane mobilnosti (SUMP) koji je izrađen i usvojen, organizaciji različitih aktivnosti, te učešću na radionicama i edukacijama iz ove oblasti.

“Grad Sarajevo sa Ministarstvom saobraćaja i drugim partnerima ostvaruje izvanrednu saradnju u primjeni pametnih rješenja kojim promoviramo pozitivne primjere mobilnosti u Sarajevu. U septembru je tim povodom obilježena i Evropska sedmica mobilnosti sa bogatim programom u kojem su naši sugrađani mogli uživati sa nizom pogodnosti. Naš zajednički cilj je aktivno raditi na poboljšanju kvalitete života u glavnom gradu Bosne i Hercegovine”, kazala je gradonačelnica Karić.

Poseban je akcenat stavljen na udruženi nastup prema međunarodnim i drugim dostupnim fondovima sa ciljem povlačenja dodatnih sredstava za projekte iz oblasti održive urbane mobilnosti, te poboljšanja stanja u Sarajevu.

“Sve projekte koje radimo u Ministarstvu saobraćaja nastojimo realizovati i podići na viši nivo kada je riječ o kvalitetu. Od izuzetne važnosti nam je saradnja sa Gradom Sarajevo u svim, pa tako i u projektima vezanim za urbanu mobilnost. Ova tema je i sada, ali će biti sve aktuelnija u godinama koje dolaze. Realizacijom mnogih planiranih projekata, Sarajevo će u narednom periodu biti pozitivan primjer za urbanu mobilnost”, poručio je Šteta.

Sporazumom je potvrđena i podrška koju Ministarstvo saobraćaja KS pruža Gradu Sarajevo u implementaciji odobrenih projekata iz ove oblasti, od kojih je trenutno najznačajniji projekat TRIBUTE koji se finansira iz Interreg Adrion programa, a koji Grad Sarajevo implementira u saradnji sa gradovima Milano, Ljubljana, Patras, Novi Sad, Maribor, Zagreb i Podgorica.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.