Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić

Grad Sarajevo će osigurati finansijsku podršku za sve sigurne kuće širom BiH

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić najavila je da će glavni grad BiH osigurati finansijsku podršku za sve sigurne kuće širom države.

– Grad Sarajevo nikada nije bio nijemi posmatrač, pa neće biti ni sada.

Tragični događaji u Gradačcu, Živinicama, Bijeljini, posljednja su upozorenja!

Finansijska sredstva za podršku

Konkretne, svrsishodne i hitne mjere je više nego ikad potrebno poduzeti kako bi zaštitili naše majke, kćerke, sestre, prijateljice, a nasilnike poslali tamo gde im je i mjesto, u zatvor.

Lično ću obići sigurne kuće, razgovarati sa rukovodstvom i izdvojiti finansijska sredstva za podršku.

Želimo da sa timovima ljudi koji u ovim kućama predano rade svoj posao, unaprijedimo sistem zaštite, ohrabrimo naše Bosanke i Hercegovke da ne čekaju, da odmah reaguju, da dobiju informacije kako mogu da se zaštite, koja su im prava i na koncu da budu i zaštićene.

Osim toga važno je da štićenice sigurnih kuća, kroz razne edukativne programe, steknu znanja i vještine, finansijski osamostale, kako bi povratile samopouzdanje, volju i snagu za novi sigurniji korak.

Sinergija svih institucija

Očekujem da ovaj projekat podstakne i ostale gradove i općine, treba nam zajednički, timski rad, sinergija svih institucija i pojedinaca koji mogu uticati na sigurnost zajednice.

Moja adresa danas je bila sigurna kuća u Mostaru. Direktorica Sigurne kuće rekla mi je kako ove godine niti jedan dan kuća nije bila prazna.

Grad će osigurati finansijsku podršku za sve sigurne kuće širom Bosne i Hercegovine!

Iz glavnog grada otišla je jasna poruka u svijet: pred nasiljem nećemo šutjeti i protiv nasilja ćemo se boriti – navela je Karić na Facebooku.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.