Grad Sarajevo će građanima staviti na uvid sve novčane transakcije

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić danas je, zajedno sa zamjenicima Harisom Bašićem i Anjom Margetić, te ambasadorom Kraljevine Velike Britanije NJ.E. Matthew Fieldom, bila domaćin sastanka sa članovima diplomatskog kora na kojem je predstavljen početak projekta “Odgovorna politika sa ljudskim licem”.

Njegovom realizacijom, Grad Sarajevo će postati prva institucija u Bosni i Hercegovini, ali i jedna od rijetkih u ovom dijelu Evrope koja će građanima u potpunosti staviti na uvid sve novčane transakcije.

Svjesna ogromnih zloupotreba javnog novca od kojih samo rijetke dobiju sudski epilog, a krivci adekvatnu sankciju, gradonačelnica je donijela odluku da omogući građanima stalno praćenje potrošnje njihovog novca i na taj način konkretizira svoje obećanje o transparentnoj gradskoj upravi.

“Političari su više nego dobro plaćeni da na odgovoran način upravljaju novcem građana. Nema razloga da se krije potrošnja niti jedne konvertibilne marke i zbog toga realiziramo projekat koji će građanima vratiti nadu u to da se vlast može obnašati pošteno. Omogućit ćemo da u samo nekoliko klikova dobiju sve informacije”, istakla je Karić.

U narednom periodu će biti finalizirana i web stranica čiji će sadržaj upotpuniti sve novčane transakcije, kako prihode, tako i plaćanja iz gradskog budžeta.

Sastanku su osim ambasadora Fielda prisustvovali: ambasador Norveške, NJ.E. Olav Reinertsen, ambasadorica Švedske, NJ.E. Johanna Strömquist, direktorica misije USAID BiH, Nancy Eslick, predstavnik UNDP-a, Edis Arifagić, šef političkog odjela ambasade Švicarske, Haris Lokvančić te zastupnik u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine, Saša Magazinović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.