Gračaničko klizalište-inicijativa SDP-a

Klizalište u Gračanici je projekat koji se drugu godinu zaredom realizuje na području općine Gračanica. Iniciran je od strane vijećnice SDP-a u prošlom sazivu Općinskog vijeća Mirsadi Osmić, a realizovan zahvaljući Općinskom načelniku Nusretu Heliću.

Otvoreno je 16. decembra i tokom prvih 20 dana Klizalište je posjetilo preko 4 hiljade klizačica i klizača, većinom mladih ljudi koji ne kriju radost zbog ledene idile. Ove sezone, površina klizališta je povećana, natkrivena, a ova ledena površina će biti postavljena, na radost mnogih, duže vrijeme – od sredine decembra do kraja januara. Također su organizovani dodatni sadržaji – Luna park za djecu, Novogodišnji bazar i Dečija nova godina. Kao i prošle godine uspostavljen je sistem upravljanja klizalištem. Površina je 375 m2, kapacitet je oko 100 klizača i obezbijeđen je dovoljan broj klizaljki.

Općinski načelnik je istakao sljedeće:

„Klizalište je prošle zimske sezone bio uspješan novi projekat za općinu Gračanica, koji je zainteresovao građane, posebno mlade. Vratili smo im osmijeh na lice u ovo teško vrijeme i veliko je zadovoljstvo priuštiti im vrhunsku zabavu. Klizalište je lijep urbani sadržaj kojim je unaprijeđen sportsko-kulturni život te je ove godine obogaćen i kojim zaista želimo da omogućimo da se ne bavimo samo teškim temama i teškim projektima nego da se u jednom relaksirajućem okruženju građani zabavljaju, prije svega mladi.

Opredijeljeni smo da mladima omogućimo da imaju nove aktivnosti i ovo je jedan projekat koji stavljamo u njihovu funkciju. Ovo će sigurno postati tradicija grada i biće redovno praćen sredstvima budžeta Općine”.

Naravno, sve ove aktivnosti se odvijaju pod motom zdravog života te imaju za cilj kontinuirani razvoj sportova, obogaćenje ponude za djecu, omladinu i građane Gračanice, a samim tim i poboljšanje kvaliteta života.

Ove kao i prošle sezone, klizanje besplatno prvi dan otvorenja za sve građane kao i organizovane posjete učenika.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.