KO SDP BiH HNK

Gospodo Opsenica i Bošnjak podnesite ostavke

Ovih dana građani Hercegovačko-neretvanskog kantona moraju kupovati markice za premiju zdravstvenog osiguranja.
Više puta smo upozoravali, a i Skupština HNK nas je odbila, kada smo podnijeli inicijativu da se ta naplata obavlja zakonito. No ni taj nezakoniti namet na džepove siromašnih građana, a koji su po zakonu oslobođeni plaćanja markice, nije bio dovoljan Zavodu zdravstvenog osiguranja HNK, nego su zbog vlastite nesposobnosti tu cijenu povećali za minimalno 1,20 KM po uplatnici.
Obzirom da nisu bili u stanju organizovati vlastiti sistem naplate markica, plaćanje markica su prebacili na sistem putem pošte, a što zbog naplate poštanskih usluga povećava cijenu markice.
U ovim hladnim danima nastaju i velike gužve zbog haosa koji je nastao neadekvatnom organizacijom naplate markica za premiju zdravstvenog osiguranja, a za šta također odgovornost snosi Zavod zdravstvenog osiguranja HNK.
Iz tog razloga pozivamo direktora ZZO HNK, gospodina Radu Bošnjaka i Ministra zdravstva HNK, gospodina Gorana Opsenicu, da konačno jednom i nekada urade nešto za ovaj narod i građane i podnesu ostavke kao moralni čin zbog svega što se događa oko markica za premiju zdravstvenog osiguranja. Osim što je naplata za ogroman broj ljudi nezakonita gospodo, u tišini je zbog nesposobnosti organizacije povećana i cijena. Ostakva je najmanje što možete učiniti.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.