Bakir Hadžiomerović odgovorio direktoru FTV

Gospodine Šabiću, Vi morate objasniti javnosti zašto mi niste dozvolili da radim svoj posao!

Moj odgovor sastojaće se samo od činjenica koju javnost treba da zna

Slika

Nakon jučerašnjeg pisma koje je generalni direktor RTV Federacije BiH Džemal Šabić uputio kandidatu SDP-a za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH na nedavno održanim općim izborima u BiH i uposleniku FTV-a, Bakiru Hadžiomeroviću, stigao je odgovor… Hadžiomerovićevo pismo prenosimo u cjelosti

Poštovani gospodine Šabiću,

S obzirom da ste mi se javno objavljenim pismom obratili u ime Poslovodstva, osjećam potrebu da Vam javno i odgovorim. Moj odgovor sastojaće se samo od činjenica koju javnost treba da zna.

Nakon otkaza sa radnog mjesta Urednika TV programa i multimedije pokrenuo sam postupak pred Općinskim sudom u Sarajevu smatrajući isti apsolutno nezakonitim. Općinski sud u Sarajevu je pravosnažno, znači u dvije sudske instance, između ostalog, utvrdio ugrožavanje mojih prava u radnopravnom postupku od strane tužene federalne televizije, zbog čega je naloženo mjerom osiguranja da se vratim na moju poziciju koju sam obavljao.

Ova pravosnažna odluka nikada nije izvršena jer je federalna televizija, u međuvremenu, novom sistematizacijom radnih mjesta, ukinula moje radno mjesto! Od dana otkaza do danas, zbog takvog poteza Federalne televizije, niste mi dozvolili da radim svoj posao. Time nisam imao ni teoretsku ni faktičku mogućnost da utičem na uređivačku politiku, a što je apsolutno nezakonito.

I dan-danas federalna televizija ne poštuje pravosnažnu sudsku odluku. Samim tim, Vi objasnite javnosti kako je moguće da kršite osnovne postulate pravne države, a istovremeno apelirate na „spasavanje moje časti i ugleda“.

I, na kraju, a s obzirom da se ovo tiče mog radnopravnog spora sa tuženom Federalnom televizijom, dužan sam da Vam kažem da se korespondencija između parničnih strana vrši isključivo preko zastupnika, a ne direktno, a još manje javno. To su osnovni postulati procesne etike!

Sljedeće ročište zakazano je za 28. 10. 2014. godine.

S poštovanjem,
Bakir Hadžiomerović

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.